Miercuri dimineață, zeci de nostalgici ai României Socialiste au mers la cimitirul Ghencea, unde este înmormântat Nicolae Ceaușescu, pentru a-i aduce un omagiu fostului lider comunist, la 30 de ani de când a fost executat, chiar în ziua de Crăciun.
Potrivit antena3.ro, Cele peste 15 persoane prezente au aprins lumânări, au depus coroane și au recitat poezii în memoria dictatorului și a soției sale, Elena.
Ceaușescu, regretat de nostalgici: „Pe vremea lui am dus-o mai bine”
Chiar dacă s-au scurs deja trei decenii de la căderea fostului regim, oamenii îl regretă și în zilele noastre pe omul care a condus cu mână de fier statul român în „Epoca de Aur”. „Pe vremea lui Ceauşescu am dus-o mai bine”, strigă aceștia în cor, criticând totodată faptul că execuția a avut loc tocmai în ziua de Crăciun.
În plus, cei prezenți la mormântul fostului lider comunist sunt de părere că regimul de atunci le oferea o stabilitate de care în zilele noastre nu mai au parte.
„Cel mai bun conducător al României a fost Ceaușescu. Și acum va fi Cumpănașu, Alexandru Cumpănașu? Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănașu!”, susțin cei care deplâng soarta „mult iubitului conducător”.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
„Ceaușescu ne-a fost baci 25 de ani, la fel ca Ștefan cel Mare”
„De ce geloșii au ridicat mărturie mincinoasă împotriva lui Ceaușescu? De ce i-au ciuruit inima chiar în ziua de Crăciun?
De ce au profanat mormântul tatălui lui Ceaușescu jucând fotbal cu țeasta lui? Ne-a fost baci 25 de ani la fel ca Ștefan Cel Mare”, stă scris pe pancarta unuia dintre nostalgicii prezenți la mormântul lui Nicolae Ceaușescu.
„Noi așa am știut să facem tot ce am făcut! În urma noastră rămân amintirile celor care îi critică, în sensul că o perioadă scurtă istorică, de 10 ani maxim, în care noi am suferit crâncen de lipsurile determinate de acest război pe care l-a dus statul român cu Partidul Comunist pentru țara asta, în sensul de a-i câștiga independența și suveranitatea deplină, pe care a și câștigat-o în martie 1989.
Aceste lucruri se pare că sunt minore, pentru mulți este minor că românii au reușit să construiască o clădire, așa cum este Palatul Republicii, Palatul Parlamentului de astăzi, în care cei care condamnă și critică își desfășoară activitatea!”, a mai spus unul dintre participanții la comemorare.