OMS: Restricțiile de călătorie nu ajută la stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 13:12
OMS: Restricțiile de călătorie nu ajută la stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus
Restricțiile de călătorie nu ajută la stoparea coronavirusului. Sursa foto: profimediaimages.ro

Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dă peste cap măsurile principale luate de toate statele lumii împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, respectiv restricţiile impuse la circulaţia oamenilor. Acesta a spus că prin restricţiile de călătorie se câştigă timp, dar că aceste măsuri „nu ajută”.

Restricțiile de călătorie nu ajută la stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus

Reprezentatul OMS care a spus că limitarea călătoriilor nu duce la eradicarea coronavirusului a analizat luna trecută situaţia din China. Acesta a spus că prin limitarea călătoriilor ţările câştigă timp, dar că aceste măsuri nu ajută la dispariţia coronavirusului.

În general nu sunt parte din arsenalul pe care să îl foloseşti într-un astfel de caz”, a declarat doctorul Bruce Aylward despre restricţiile de călătorie. Mobilitatea populaţiei nu ajută la stoparea coronavirusului. „Ceea ce am descoperit, ca principiu destul de robust, este că nu ajută să restricţionezi mobilitatea”, a mai spus Bruce Aylward.

Spălatul pe mâini şi testarea rapidă a coronavirusului, mai eficiente ca restricţiile de călătorie

Medicul OMS a făcut declaraţiile la o zi după ce şeful organizaţiei pe care o reprezintă, Tedros Adhanom, a afirmat că răspândirea la nivel global a COVID-19 poate fi caracterizată ca şi pandemie.

Astfel, numeroase state ale lumii, în ultima perioadă, au luat măsuri importante, principală fiind măsura suspendării călătoriilor în străinătate, precum şi băgarea în carantină a mai multor regiuni şi oraşe.

Bruce Aylward a mai declarat că populaţia globului este derutată în ceea ce priveşte coronavirusul.  Acesta a mai spus că măsura spălării mâinilor şi testarea rapidă a persoanelor care au fost expuse virusului sunt mai eficiente ca măsura restricţiilor de călătorie.

Medicul OMS a ţinut să precizeze şi câteva dintre miturile apărute în spaţiul public despre coronavirus.

Acesta a mintit că simptomele coronavirus sunt febra şi tusea seacă, nu strănutul, şi că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi în privinţa cumpărării de bunuri care provin din zone cu număr mare de persoane infectate

De asemenea, Bruce Aylward a declarat că venirea verii nu garantează dispariţia COVID-19. „Mulţi întreabă dacă o să dispară odată cu iarna. Nu aş paria pe Mama Natură aici”, a concluzionat Bruce Aylward.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×