Este oficial: OMS a anunțat pandemia de coronavirus. Ce presupune noua etapă a infecției cu virusul COVID-19

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
11/03/2020, 19:10
Este oficial: OMS a anunțat pandemia de coronavirus. Ce presupune noua etapă a infecției cu virusul COVID-19
Este oficial: OMS a anunțat pandemia de coronavirus. Ce presupune noua etapă a infecției cu virusul COVID-19. Sursa foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, în mod oficial, pandemia de coronavirus, potrivit directorului general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS anunță pandemia de coronavirus

OMS a anunțat, miercuri, pandemie de coronavirus, din cauza răspândirii foarte mari la nivel global a virusului COVID-19.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS.

„Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a mai precizat Ghebreyesus.

Directorul OMS a ținut să precizeze că folosirea cuvântului „pandemie” trebuie făcută cu o oarecare grijă, pentru a nu cauza temeri nefondate, ori a descuraja populația cu privire la lupta autorităților împotriva coronavirusului.

118.000 de persoane, infectat cu COVID-19 la nivel mondial

„Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte.

Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări”, a subliniat directorul OMS.

Ultimul bilanț al OMS anunță că numărul de infecții la nivel mondial cu noul coronavirus a ajuns la 118.000. Dintre acești pacienți, 4.200 au decedat în urma complicațiilor, motiv pentru care a fost declarată și pandemia de coronavirus.

Vlad Mixich, expert în sănătate, a declarat, pentru digi24, că pandemia este diferită de pandemie prin aria acoperită de o boală.

„Este foarte simplu, o pandemie este manifestată la nivel regional, nu mai vorbim despre o boală la nivel regional. Există din păcate posibilitatea să vedem mai multe cazuri și în România, deocamdată autoritățille reușesc să controleze fenomenul”, a declarat Mixich pentru digi24.

„În această  nouă etapă este important să ne limităm mișcările sociale, aceasta fiind principala modalitate de transmitere a virusului. Este important și să limităm contactul cu suprafețe”, a mai adăugat expertul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×