OMS: Pentru prima dată, numărul cazurilor de coronavirus înregistrate zilnic în lume este mai mare decât cel din China

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 17:46
OMS: Pentru prima dată, numărul cazurilor de coronavirus înregistrate zilnic în lume este mai mare decât cel din China
Primul caz de coronavirus în România, în județul Gorj.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunță că numărul de persoane noi dintr-o zi infectate cu noul coronavirus a ajuns să fie mai mare decât cel înregistrat în China, informează Agerpres.

Crește numărul de infecții cu noul coronavirus în afara Chinei

Potrivit datelor OMS, marți au fost înregistrate 411 cazuri noi în China, în timp ce în alte părți ale lumii au fost confirmate 427 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Astfel, pentru prima dată de la apariția virusului, China a fost devansată în ceea ce privește cazurile confirmate într-o singură zi.

Ultimele date anunțate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că în China au fost înregistrate, în total, 78.190 de cazuri, dintre care 2.178 de persoane și-au pierdut viața.

Din numărul cazurilor noi din China anunțate marți, doar 10 au fost înregistrate în afara provinciei Hubei, locul de propagare al virusului covid-19.

China a luat măsuri drastice de ținere sub control a virusului covid-19

Epidemia de pneumonie virală ce a atins vârful crizei în statul asiatic între 23 ianuarie şi 2 februarie s-a răspândit în mai multe părți ale lumii, astfel că în fiecare zi sunt anunțate noi țări infectate cu noul coronavirus.

OMS a concluzionat, după ce a trimis o echipă de verificare în mai multe provincii chineze, că autoritățile au luat măsuri drastice, printre care ținerea în carantină a zeci de milioane de oameni.

Acest lucru a dus la evitarea unui număr și mai mare de cazuri de infecție cu virusul covid-19, este de părere OMS.

Ultimul bilanț al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în afara Chinei au fost confirmate 2.790 de cazuri de infecție, precum și 44 de decese, în 37 de țări.

„Creşterea numărului de cazuri în afara Chinei a determinat unele mass-media şi unii politicieni să facă presiuni pentru a fi declarată o pandemie. Nu ar trebui să ne grăbim să declarăm o pandemie fără o analiză amănunţită”,a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Folosirea cuvântului ‘pandemie’ într-o manieră imprudentă nu are niciun beneficiu tangibil, însă prezintă un risc semnificativ în ceea ce priveşte amplificarea inutilă şi nejustificată a temerilor şi a stigmatului, şi paralizarea sistemelor.

De asemenea, poate semnala că nu mai putem controla virusul, ceea ce nu este adevărat”, a mai spus șeful OMS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×