Ministerul Educaţiei, noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Ce trebuie să facă persoanele care se întorc din zone afectate de COVID-19

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 12:27
Ministerul Educaţiei, noi măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Ce trebuie să facă persoanele care se întorc din zone afectate de COVID-19
Monica Anisie, noi măsuri împotriva coronavirusului

Ministerul Educaţiei a dispus mai multe măsuri în contextul epidemiei de coronavirus care a izbucnit în mai multe ţări din Europa. Astfel, s-a renunţat la măsura care anula orice deplasare în străinătate. Acum, ministerul a dispus ca deplasările în străinătate sau în ţară să rămână la decizia şcolilor, precum şi a părinţilor. În plus, cei care se reântorc din străinătate vor trebui să demonstreze cu acte că sunt sănătoţi.

Ministerul Educaţiei, noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus

Ministerul Educaţiei a dispus mai multe măsuri în contextul epidemiei de coronavirus care a izbucnit în mai multe ţări din Europa. Astfel, s-a renunţat la măsura care anula orice deplasare în străinătate.

Acum, ministerul a dispus ca deplasările în străinătate sau în ţară să rămână la decizia şcolilor, precum şi a părinţilor. De asemenea, pe lângă decizia pe care o va lua şcoala, acordul părinţilor sau tutorii legali va fi de asemenea necesar.

Ministerul a informat toate inspectoratele şcolare

Ministrul Educaţiei şi Cercetării  Monica Anisie a precizat pentru inspectorii şcolari că recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate sunt referitoare în mod special pentru zonele în carantină, afectate de coronavirus.

În continuarea demersurilor, măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi prevenirea îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali.

Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină„, se arată într-un comunicat al ministerului.

De asemenea, Ministerul educaţiei a trimis o notă către inspectorate, pe data de 24 februarie. Astfel, inspectoratele şcolare, în contextul efectuării unor deplasări în străinătate, au obligaţia de a informa direcţia de sănătate publică anterior revenirii în ţară, iar persoanele care au efectuat deplasări, la revenirea în şcoală vor trebui să prezinte certificat medical sau adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×