Ministerul Educației ia primele măsuri împotriva coronavirusului. Activitățile care implică deplasările în străinătate vor fi limitate sau anulate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 21:00
Ministerul Educației ia primele măsuri împotriva coronavirusului. Activitățile care implică deplasările în străinătate vor fi limitate sau anulate
Ministerul Educației ia primele măsuri împotriva coronavirusului. Activitățile care implică deplasările în străinătate vor fi limitate sau anulate. Sursa foto: Hepta

Ministerul Educaţiei a decis să limiteze sau, în unele cazuri, să anuleze activitățile elevilor ce presupun deplasările în afara țării, dar și manifestările colective.

Ministerul Educației ia măsuri pentru prevenirea infecțiilor

Inspectoratele școlare au primit de la Ministerul Educației o informare prin care școlile își vor limita sau anula activitățile ce presupuneau deplasările în străinătate.

În plus, sunt vizate și mainifestările colective, iar programul „Şcoala altfel” va avea loc în unitățile de învățământ, scrie Libertatea.

Directiva ministerului vine ca o măsură de prevenție a răspândirii cazurilor de îmbolnăvire cu infecţii respiratorii, dar și de pregătire a autorităților române în eventualitatea confirmării noului coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Măsurile pe care inspectoratele școlare le vor transmite uităților de învățământ sunt următoarele:

Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate. În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia judeţeană de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţie, durata deplasării şi numele persoanei/persoanelor.

Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).

Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul/incinta unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×