Olguța Vasilescu, pusă la colț de Florin Cîțu! Ministrul Finanțelor, replică fermă: „Această guvernare reface legăturile cu NATO și UE”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 23:40
Olguța Vasilescu, pusă la colț de Florin Cîțu! Ministrul Finanțelor, replică fermă: „Această guvernare reface legăturile cu NATO și UE”
Florin Cîţu, în timpul depunerii jurământului. Sursa foto: Hepta

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a răspuns acuzaţiilor lansate de Lia Olguţa Vasilescu, oferindu-i o replică fermă fostului ministru al Muncii.

Mesaj dur pentru Lia Olguţa Vasilescu

Imediat după instalarea Guvernului Orban, Lia Olguţa Vasilescu a lansat mai multe critici privind cheltuieile pe care le-a numit iresponsabile. A oferit un exemplu clar în acest sens, rachetele care urmează să fie achiziţionate până la finalul anului 2019.

Florin Cîţu a explicat de ce este necesară mutarea privind achiziţionarea de rachete şi a oferit mai multe detalii despre planurile sale: „Noi nu suntem ticăloși, noi nu vrem să aruncăm responsabilitatea unor guvernanți pe spinarea cetățenilor din România. Cum să amâni plata unor facturi? Chiar așa? Adică sunt oameni care așteaptă prin companii, care dacă nu primesc aceste facturi trebuie să se împrumute de la bănci, să ai dobânzi, sau unele să dea faliment.

Florin Cîţu: O ticăloșie mai mare eu n-am văzut”

Sunt oameni care au plătit contribuții la bugetul de stat și apoi companiile trebuie să primească decontarea concediilor medicale. Cum să faci așa ceva, cum să-ți permiți public? Și mie mi se pare că aici acest îndemn este un îndemn la furt sau fraudă. Nu știu, ar trebui cineva să se gândească la acel îndemn vădit al doamnei Olguța de a spune să nu se plătească facturile. Pare ceva ilegal aici. Eu așa zic. Era o metodă de lucru (a guvernului PSD – n.r.). Nu vedeți?

E ceea ce ne cere să facem, e exact ceea ce au făcut ei trei ani de zile. Să amâni plăți când acești oameni au contracte cu statul și așteaptă banii, cum să faci așa ceva? Cum să-ți bați joc de oameni și de companii? Oameni care așteaptă salarii. Companiile de unde plătesc salariile respective? Din acești bani, pe care îi așteaptă că au făcut lucrările. Sunt companii care au plecat, în construcții și așa mai departe, pentru că nu primesc banii.

O ticăloșie mai mare eu n-am văzut și să ai și tupeul să vii public să spui că așa ar trebui să facă un guvern… Niciodată nu faci asta! Și eu vă spun, este un îndemn la o deturnare de fonduri sau ceva ilegal, nu știu exact, dar să spui să nu se efectueze plăți ca să arăți un deficit superficial este îngrozitor”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×