Olanda și-a schimbat numele de la 1 ianuarie 2020. Și ”Cartierul Roșu” din Amsterdam va avea altă denumire

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/01/2020, 12:50
Olanda și-a schimbat numele de la 1 ianuarie 2020. Și ”Cartierul Roșu” din Amsterdam va avea altă denumire
Olanda și-a schimbat denumirea la 1 ianuarie 2020 și a devenit Țările de Jos. Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile din Olanda au luat decizia de a schimba denumirea țării de la 1 ianuarie 2020. De acum înainte titulatura oficială va fi „Țările de Jos”. De asemenea, și un cartier din Amsterdam va purta o altă denumire.

Olanda și-a schimnat titulatura de la 1 ianuarie 2020

Începând cu prima zi a noului an autoritățile olandeze au anunțat că țara își va schimba denumirea. Prin urmare, începând de la 1 ianuarie 2020 în acte nu va mai apărea denumirea de Olanda, ci va fi trecută titulatura oficială de „Ţările de Jos” (Netherlands).

În plus, oficialii olandezi au mai stabilit să schimbe și denumirea celebrului „Cartier Roșu”. Acesta va purta numele istoric al zonei și anume De Wallen. Agenția de presă BGNES a declarat că schimbările acestea vor costa 200.000 de dolari din bugetul de stat.

Motivul pentru care Olanda și-a schimbat numele în Țările de Jos

Guvernul olandez a luat decizia schimbării numelui pentru ca țara să nu mai fie etichettaă drept „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”. Autoritățile din Haga au purtat discuții cu mai mulți lideri locali de business și organizații de turism și au ajuns la concluzia schimbării numelului țării.

În plus, guvernul vrea să schimbe percepția internațională asupra Olandei. Instituțiile publice și locale, precum și instituţii de presă şi companii private trebuie să-și schimbe denumirea în acte.

„Vrem să prezentăm Olanda ca o țară deschisă, inventivă și incluzivă. Ne-am modernizat abordarea”, a explicat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, informează libertatea.ro.

Guvernul olandez a creat și noul logo al țării

În cadrul unei campanii de rebranding național autoritățile de la Haga au mai stabilit și schimbarea logo-ului. Țările de Jos vor fi cap de afiș anul acesta având în vedere concursul Eurovision care va avea loc în luna mai la Rotterdam.

De asemenea, Țările de Jos vor fi marca oficială și în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

The Guardian scrie că această campanie de schimbare a numelui țării a început anul trecut. Campania vrea să atragă atenția asupra țării ca un întreg, nu doar asupra unei părți mai cunoscute printre care se numără cele mai vizitate orașe ale Țărilor de Jos.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×