Urne improvizate în Olanda. Românii votează în tomberon, în turul 2 al alegerilor prezidențiale. FOTO

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
23/11/2019, 16:49
Urne improvizate în Olanda. Românii votează în tomberon, în turul 2 al alegerilor prezidențiale. FOTO GALERIE FOTO
Românii din Olanda votează în pubele de gunoi decorate cu baloane în culorile tricolorului. Sursa foto: romania-actualitati.ro

Cetățenii români din Olanda își exprimă zilele acestea opțiunea de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos a postat pe rețelele de socializare imagini cu urnele de vot pe care le-au improvizat pentru aceste alegeri.

Românii din Olanda votează în tomboreane cu baloane în culorile tricolorului

În perioada vineri, 22 noiembrie – duminică, 24 noiembrie cetățenii români din Diaspora votează candidatul preferat pentru alegerile prezidențiale. Românii care locuiesc în Olanda votează în urne improvizate. Mai exact, imaginile de pe rețelele de socializare arată că românii votează în tomboroane.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au decorat pubelele de gunoi cu baloane în culorile tricolorului, iar imaginile cu aceste urne improvizate au fost postate pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos.

„A doua zi de votare în străinătate a început deja???‼️ Sâmbătă, 23 noiembrie, puteți vota între orele 7.00 si 21.00. Vă așteptăm la oricare dintre cele 25 de secții de votare din Olanda!!”, scrie Ambasada României în Țările de Jos, pe pagina de Facebook.

Și în primul tur s-a votat în tomberoane sau butoaie de murături

Nici primul tur al alegerilor prezidențiale nu a fost lipsit de incidente. Mai exact, într-o secție de votare din județul Vâlcea cetățenii au votat într-un butoi de murături. „Judeţul Vâlcea, comuna Șușani, sat Râmeşti, 2019. Atât au putut! Imaginaţi-vă câte butoaie vor fi la alegerile locale! Butoiul ne face să râdem, iar pardoseala şcolii ne face să plângem”, este textul care a însoțit imaginea din primul tur al alegerilor.

De asemenea, alegătorii din Amsterdam au folosit ca urnă de vot tot o pubelă de gunoi. Imaginile au fost postate de votanți pe rețelele de socializare. „Aşa se votează la Amsterdam. Am mers până în Amsterdam pentru alegeri ca votul meu să ajungă tot la gunoi”, a scris un alegător din Olanda, la primul tur al alegerilor care a avut loc în urmă du două săptămâni.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×