Alegeri prezidențiale, turul 2. Codul roșu de inundații din Italia a mutat o secție de votare

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 09:36
Alegeri prezidențiale, turul 2. Codul roșu de inundații din Italia a mutat o secție de votare
O secție de vot din Savona, Italia, a fost mutată din cauza inundațiilor produse în zonă. Sursa foto: digi24.ro

O secție de votare din Italia a fost evacuată în urma unei inundații și urmează să fie mutată într-o locație din apropiere. Votul pentru alegerile preizidențiale nu a fost afectat la această secție în prima zi.

O secție din Savona, Italia, a fost mutată într-o altă locație

Meteorologii italieni au emis un cod roșu de inundații. Acesta a fost și motivul pentru care o secție de votare din Savona a fost evacuată și urmează să fie mutată într-o altă locație. Este vorba de secția de votare nr. 427 din Savona, Italia. Ministerul de Externe a precizat că votul nu a fost afectat în prima zi a alegerilor.

Consulatul General al României la Torino a făcut repede demersuri pentru a găsi o nouă locație pentru a fi amenajată secția de vot, mai exact Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona care se află la 800 de metri de fosta secție de vot. Autoritatea Electorală Permanentă urmează să aprobe schimbarea secției de vot.

Cod roșu de vreme rea în mai multe regiuni din Italia

Membrii comisiei de la secția de votare din Savona au mărturisit că această situație nu i-a încurcat foarte mult pentru că au avut sprijinul Consulatului General al României de la Torino. Consulatul a reușit să obțină într-un timp foarte scurt toate cele necesare pentru schimbarea secției de vot.

Codul roșu de vreme rea a pus stăpânire pe regiunea Liguria unde sunt așteptate precipitații abundente și vânt puternic. Luna aceasta ploile care au căzut pe teritoriul Italiei au doborât deja un record, mai exact în primele trei săptămâni ale lunii noiembrie a plouat cât pentru toată toamna.

Meteorologii au anunțat că în cursul acestei zile, 23 noiembrie, se va produce un eveniment foarte rar motiv pentru care s-au închis mai multe școli și instituții publice din Genova și Savona. „Un eveniment rar, un covor de apă de 10 centimetri, în timp ce valurile mării ar putea depăși 6 metri”, au transmis specialiștii, scrie digi24.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×