OFICIAL! Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 12:36
OFICIAL! Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii GALERIE FOTO
Alocațiile pentru copii se vor dubla. Sursa foto - facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. De remarcat că premierul Ludovic Orban anunța încă de săptămâna trecută că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Aceasta se referă la modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Iohannis, decizie peste Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget.

”La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar încă se află în analiză în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului.

Sunt nişte sume care nu sunt prinse în buget şi Guvernul va trebui să vină cu soluţii”, a declarat Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

Preşedintele a subliniat că proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. Ulterior, după o întâlnire cu preşedintele, premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil soluţia va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vor putea fi asigurate asigura resurse financiare în bugetul de stat.

„Cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie”, declara Ludovic Orban.

Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu anunța că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale, pentru că a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×