Ludovic Orban dezminte că ar fi fost pus de Klaus Iohannis să candideze la primăria Capitalei. Update

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 14:51
Ludovic Orban dezminte că ar fi fost pus de Klaus Iohannis să candideze la primăria Capitalei. Update
Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, după o discuție cu Klaus Iohannis *foto: hepta.ro

Ludovic Orban ar urma să intre în cursa pentru primăria municipiului București, împotriva Gabrielei Firea. Cel puțin așa susține G4media.ro, care citează surse din cadrul PNL. Astfel, cel care i-a cerut premierului să se lanseze în cursa pentru Capitală a fost chiar președintele Klaus Iohannis.

Cei doi au purtat discuții vineri în care au vorbit despre oportunitatea alegerilor anticipate. Astfel, candidatura la PMB ar reprezenta oportunitatea oferită de Cotroceni pentru Ludovic Orban, în cazul în care s-ar declanșa procedura alegerilor anticipate.


UPDATE, ora 14:30 Într-un drept la replică adresat celor de la g4media.ro, dar și celor de la Digi 24, Ludovic Orban dezminte faptul că ar fi avut discuții cu Iohannis pentru a deveni candidatul PNL la Primăria Capitalei:

„Dezmint categoric informațiile false prezentate în acest articol, care nu beneficiază de niciun fel de suport în realitate. Apreciez faptul că deontologia jurnalistică impune o maximă responsabilitate în actul de informare publică, cu atât mai mult în cazul informațiilor preluate din „surse”, care reclamă o verificare adecvată tocmai pentru a nu fi folosite ca instrument pentru distorsionarea unor realități politice prin fake-news. Infirm fără rezerve presupusa deteriorare a relației de colaborare cu președintele Klaus Iohannis, pe care inclusiv domnia sa a dezmințit-o public și a prezentat situația reală, respectiv cea a foarte bunei colaborări pe care o avem. De asemenea, este complet fals faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi solicitat candidatura mea la primăria Capitalei. Totodată, reiterez faptul că decizia Consiliului Național al PNL este ca președintele partidului să asume responsabilitatea poziției de prim-ministru, decizie care nu a fost în niciun moment contestată de vreun membru al partidului”, apare într-un comunicat al președintelui PNL.


Klaus Iohannis i-a cerut lui Ludovic Orban să candideze pentru Primăria București

Potențiala candidatură a lui Ludovic Orban este considerată principala șansă a PNL-ului de a o învinge pe Gabriela Firea. În ultima perioadă PNL a negociat cu Nicușor Dan pentru o eventuală candidatură din partea liberalilor, dar fostul lider al USR vrea în continuare să candideze ca independent, căutând sprijin din partea partidelor de opoziției, dar fără să se înscrie în ele.

Astfel, Nicușor Dan ar reprezenta o problemă imensă pentru Ludovic Orban, indiferent dacă  va dori să candideze în continuare ca independent sau dacă va primi sprijinul Alianței USR – Plus, în dauna lui Vlad Voiculescu.

Ce-i drept, toată această competiție ar putea fi domolită dacă guvernul își va asuma răspunderea pe seama alegerilor locale în două tururi.

Iohannis și Ludovic Orban pregătesc alegerile anticipate

Președintele a pledat joi pentru ca liberalii să se prezinte cu candidat propriu la alegerile locale: „Nu exclud unele negocieri între partide, dar ca și principiu un partid care guvernează și are o reacție foarte pozitivă în populație. PNL este foarte bine cotat în sondaje, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi și puterea, și curajul”.

La o zi după această conferință, Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întâlnit vineri la Cotroceni. După discuții, premierul a anunțat că au decis că anticipatele sunt cea mai bună soluție pentru România.

Potrivit sursei citate, dacă Ludovic Orban va pleca de la Palatul Victoria principalii favoriți să îi ia locul sunt europarlamentarul Rareș Bogdan și vicepremierul Raluca Turcan, amândoi oameni de încredere ai lui Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×