Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au hotărât: vor fi organizate alegeri anticipate. PNL ar ieși câștigător, conform sondajelor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 12:51
Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au hotărât: vor fi organizate alegeri anticipate. PNL ar ieși câștigător, conform sondajelor
Klaus Iohannis și Ludovic Orban au decis că se vor face alegeri anticipate. Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis și Ludovic Orban se grăbesc să organizeze alegeri anticipate cât mai repede posibil, până este bine cotat PNL în sondajele de opinie. Premierul și președintele au avut o discuție pe această temă și au ajuns la concluzia că aceste alegeri ar trebui organizate fără doar și poate.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au bătut palma: vom avea alegeri anticipate

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Orban după întrevederea cu președintele României.

„Românii au arătat clar la referendum, la alegerile prezidentiale că nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână la demersurile președintelui și Guvernului”, a mai spus Orban, potrivit știrileprotv.ro.

USR ar obține jumătate din cât a avut, PNL e cotat cu 45%

„Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”,  este de părere și președintele țării.

Iohannis a spus că dacă PSD nu va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, atunci îl va ruga pe premier să demisioneze pentru a facilita organizarea alegerilor anticipate.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern”, a spus Iohannis.

„Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a mai spus președintele.

În ultimele sondaje apărute în mediul online, PNL este cotat cu 45% în timp ce PSD și USR sunt în picaj. USR ar obține jumătate din voturile pe care le-a avut pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, adică doar 11%.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×