Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au hotărât: vor fi organizate alegeri anticipate. PNL ar ieși câștigător, conform sondajelor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 12:51
Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au hotărât: vor fi organizate alegeri anticipate. PNL ar ieși câștigător, conform sondajelor
Klaus Iohannis și Ludovic Orban au decis că se vor face alegeri anticipate. Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis și Ludovic Orban se grăbesc să organizeze alegeri anticipate cât mai repede posibil, până este bine cotat PNL în sondajele de opinie. Premierul și președintele au avut o discuție pe această temă și au ajuns la concluzia că aceste alegeri ar trebui organizate fără doar și poate.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au bătut palma: vom avea alegeri anticipate

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Orban după întrevederea cu președintele României.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Românii au arătat clar la referendum, la alegerile prezidentiale că nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână la demersurile președintelui și Guvernului”, a mai spus Orban, potrivit știrileprotv.ro.

USR ar obține jumătate din cât a avut, PNL e cotat cu 45%

„Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”,  este de părere și președintele țării.

Iohannis a spus că dacă PSD nu va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, atunci îl va ruga pe premier să demisioneze pentru a facilita organizarea alegerilor anticipate.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern”, a spus Iohannis.

„Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a mai spus președintele.

În ultimele sondaje apărute în mediul online, PNL este cotat cu 45% în timp ce PSD și USR sunt în picaj. USR ar obține jumătate din voturile pe care le-a avut pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, adică doar 11%.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×