Chestorul Ionela Roman, eliberată din funcție! Decretul a fost semnat de președintele Klaus Iohannis

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 16:34
Chestorul Ionela Roman, eliberată din funcție! Decretul a fost semnat de președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a chestorului Ionela Roman. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de luni, 13 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a chestorului de poliție Ionela-Antoaneta Roman. Totodată, șeful statului a aprobat trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Marin Gheorghe Nucu, din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, informează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a chestorului Ionela Roman. Generalul Gheorghe Nucu, trecut în rezervă

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 13 ianuarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale doamnei chestor de poliție Roman Ionela-Antoneta din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Marin Gheorghe-Nucu din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul presidency.ro.

Fostul secretar de stat Marin Gheorghe-Nucu s-a aflat la comanda Ministerului Afacerilor Interne în timpul protestului din 10 august 2018. Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne de la acea vreme era în concediu, astfel că și-a delegat atribuțiile.

Avocatul Gheorghe Piperea, tir de ironii după gafa lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a comis o gafă de exprimare majoră în cadrul conferinței de presă susținute săptămâna trecută. Făcând referire la plafonarea pensiei minime, șeful statului a subliniat importanța identificării unor soluții prin care se „eliminează” inechitățile.

Este o discuție foarte serioasă cea în jurul pensiilor. Discuția se va purta cu argumente și, evident, obiectivul final este să se găsească soluții care sunt sustenabile, plătibile și prin care se eliminează inechitățile și, evident, se cresc pensiile.

Toată lumea întreabă: „cresc pensiile?”. Da, vor crește pensiile. Este un lucru evident, fiindcă ne dorim acest lucru, nu din alt motiv”, a declarat președintele, iar afirmațiile sau au stârnit un val de critici în mediul online, cel mai vehement fiind avocatul Gheorghe Piperea, care i-a solicitat să „elimineze” caracteristica militarizată a serviciilor secrete.

În urmã cu ceva vreme, politia românã a fost demilitarizatã. A fost o cerintã pentru accederea in NATO. Cam tot pe atunci au fost pensionati cca 160 de mii de militari, ca sã dea bine la “profesionalizarea” armatei. Petrov cel betiv i-a pãcãlit pe militari cu pensionarea anticipatã (povestea cu tinerii pensionari de acolo provine) si cu cumulul pensiei cu orice ale venituri, inclusiv din salarii de la stat.

Dupã care, in 2010, acelasi betiv le-a tãiat militarilor 90% din pensiile de serviciu. Iar armata a devenit cea mai „profesionistă” din Europa, a doua din lume dupa Coreea de Nord – are cei mai multi generali pe cap de vitã furajatã.

Altceva este cred, unic în rândul țărilor membre NATO – toate serviciile secrete românești (minus serviciul secret al politiei, condus de chestori) sunt militarizate. Spionii si contra-spionii romani si luptătorii noștri anti-corupție sunt toți militari. Au grade militare, sunt organizați după principiul “ordinul se execută, nu se discută”, iar asta este regula care coaguleazã tot în politicã și în societatea nostră în civil, cu trese și stele mai mult sau mai putin la vedere.

De aceea, numãrul celor care lucreazã în sistem este cel mai mare din Europa, la numărul de lucrători pe cap de locuitor sistemul “nostru” fiind chiar mai sus decât SUA. Bugetele anuale ale serviciilor secrete militarizate cresc ca Fãt – Frumos, într-un an cât alții în șapte, maiorii devin generali cu 4 stele și doctorate în informații în doi ani, ca alții în 15 (oare cu ce dreacu’ or contribui la știință școlile doctorale securiste, create de marele intelectual Gabriel Oprea?) și toți lucrătorii sunt potențiali beneficiari de pensii de serviciu la 45 de ani, in cumul cu salarii sau alte venituri din activitati “independente”.

Dacă tot se amăgește, crezând ca Romania este o democrație funcțională, dl Johannis nu ar trebui să mai lase acest virus anti-democratic să se “propagheze” și să “elimineze” caracteristica militarizată a serviciilor secrete. Este o chestie care a fost “sertarizată” de mult de Petrov cel bețiv, motiv pentru care America și ceilalți aliați importanți din NATO ne “microfonează” continuu, neavând deloc încredere în sistemul nostru.

Poate să facă acest lucru dl Johannis? Păi nu l-ați auzit aseară vorbind, fără perdea, ca și când ar fi și guvernul, și parlamentul, în același timp? Și, dacă poliția a fost demilitarizată, la cererea americanilor, de ce nu ar putea fi demilitarizate serviciile secrete? Societățile de tip autocratic se caracterizează prin militarizarea unor funcționari publici, dar nu și societățile care își pun denumirea de “democrație” în Constituție.

Vrea să facă asta dl Johannis? E, aici e aici. Dacă nu e “microfonat”, da, dacă e, nu. Sau se zice teleghidat, că nu mai sunt sigur cu noile cuvinte de dreapta băgate in argoul (slangul) politico-securist în ultima vreme”, a scris Piperea pe contul său de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×