OFICIAL! A început campania electorală! Viorica Dăncilă și-a relansat candidatura la alegerile prezidențiale

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 14:06
OFICIAL! A început campania electorală! Viorica Dăncilă și-a relansat candidatura la alegerile prezidențiale
Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale. Sursa foto: mediafax.ro

Sâmbătă, 12 octombrie, Viorica Dăncilă și-a lansat în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie, deși Partidul Social Democrat stă realmente pe un butoi de pulbere după eșecul usturător suferit în ultimele zile. La evenimentul desfășurat la Romexpo, fostul prim-ministru s-a bucurat de prezența a câtorva mii de susținători, nelipsind, însă, nici liderii formațiunii politice.

Viorica Dăncilă, sigură de victorie în alegerile prezidențiale

Înainte de a intra în sală, președintele social-democraților a dat mâna cu simpatizanții, asigurându-i, totodată, că va ieși victorioasă din lupta pentru Palatul Cotroceni. „Mergem până la capăt şi vom învinge”, a transmis fosta șefă a Executivului. După intonarea imnului național și prezentarea unor clipuri electorale, liderul PSD a urcat pe scenă în acordurile melodiei „Eye of the Tiger” de la Survivor.

Intru în campania electorală cu dorinţa de a învinge, cu gândul la fiecare român care trebuie să creadă în această ţară şi în viitorul lor, cu dorinţa de a avea alături de mine cât mai mulţi români, echipa PSD şi fiecare care are o speranţă şi încredere că putem să mişcăm lucrurile în această ţară. Am demonstrat acest lucru ca prim-ministru, pot să mă uit în ochii fiecărui român, nu am luat nicio măsură împotriva românilor şi cred că pot demonstra aceeaşi determinare şi aceeaşi luptă pentru România şi pentru români în calitatea de preşedinte”, a spus Viorica Dăncilă, în discursul de lansare a candidaturii.

Mesaj dur pentru adversarii politici

Totodată, fostul premier nu a putut rata ocazia de a-i taxa pe rivalii politici pentru moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului, demers menit să elimine PSD din competiție. În aceste condiții, Dăncilă îi îndeamnă pe colegii săi din partid să-și păstreze încrederea și să rămână uniți, pentru a câștiga toate alegerile care vor urma.

Cei care ne-au vrut doborâţi vor fi taxaţi la vot de români, îşi vor devoala impostura şi vor arăta cum sunt: o gaşcă de amatori, avidă de putere, cu care nu ştiu ce să facă, cum să o pună în slujba ţării. Nu vor fi simple bătălii de campanie, va fi un adevărat război, în care va fi nevoie să ne punem solidaritatea şi munca, dar şi inimile şi curajul de care putem da dovadă. Şi o vom face şi acum, ca de fiecare dată. (…)

Nu fugim, noi nu abandonăm, forţa noastră nu e trecătoare. (…) Aceste forţe cu care noi luptăm, vor distrugerea PSD, dispariţia ca partid, au spus-o în discursul public, este singurul lor obiectiv. Credeţi că vor să guverneze? I-aţi văzut cu un program pentru ţară, dispuşi să preia guvernarea? (…) Ştiau că e o victorie de etapă şi că mai aveau de muncă dacă voiau să ne doboare”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×