Octavian Berceanu, scrisoare deschisă către ministrul mediului! Acuze dure și la adresa Primăriei Capitalei. „Parametrii calitatii aerului din Bucuresti, comparabili cu cei din Sydney”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 18:23
Octavian Berceanu, scrisoare deschisă către ministrul mediului! Acuze dure și la adresa Primăriei Capitalei. „Parametrii calitatii aerului din Bucuresti, comparabili cu cei din Sydney” GALERIE FOTO
Bucureștiul are mari probleme din punct de vedere al calității aerului. Sursa foto - hepta.ro

Consilier general al Capitalei din partea USR, Octavian Berceanu nu a ezitat și a postat o scrisoare deschisă către ministrul mediului! Acesta s-a luat și de Primăria Capitalei și a a transmis că dupa incendiile forestiere, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din Bucuresti.

Octavian Berceanu, scrisoare deschisă către ministrul mediului!

Octavian Berceanu spune că se bazează pe datele furnizate de mai multe retele independente de masurare a calitatii aerului. Astfel, datele analizate de el sunt publicate in timp real pe mai multe site-uri nationale si internationale.

Berceanu a observat cum suspensiile de particule PM10 / PM2.5 din Sydney si Bucuresti sunt similare. Poluarea cu PM10 este de 161 ug/m3, in Capitala, iar in orasul australian ajunge la 169 ug/m3.

Acuze dure și la adresa Primăriei Capitalei

„Scrisoare deschisa, domnului Costel Alexe – Ministrul Mediului!
Masuratorile parametrilor calitatii aerului respirat din Sydney si Bucuresti au valori comparabile. Suspensiile de particule PM10 / PM2.5 aduc moartea.

Dupa incendii forestiere imense, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din Bucuresti! Datele oficiale emise ne spun ca totul e bine. Stim ca personalul din Ministerul Mediului – Romania este numit politic si nu are nici cea mai mica aplecare spre protejarea cetatenilor si a cadrului natural.

Stim ca pentru fiecare metru cub de lemn taiat legal autoritatile permit inca un metru cub taiat ilegal, transformat in mita de partid. Stim ca datele oficiale transmise de autoritati sunt la fel de relevante precum cele transmise candva Elenei Ceausescu.

Stim ca Garda Nationala De Mediu este o structura functionala infractionala, stim din teren, dovada gropile de gunoi ilegale din Bucuresti si Ilfov si masuratorile emisiilor masluite! Stim pentru ca ne imbolnavim si murim pe capete!

Stim ca plantarea puietilor, impaduririle facute de statul roman sunt majoritar fictive, in zonele montane greu accesibile, pe banii nostri! Stim pentru ca am fost acolo! Stim ca poluarea raurilor este doar motiv de deplasare in teren a subordonatilor, fara niciun rezultat notabil in urma masurilor dispuse in ultimii 10 ani.

Stim ca este greu sa transformi peste noapte un minister strivit de incompetenti si hoti. Domnule ministru, vrem sa stim poluarea reala din orase atunci cand citim datele oficiale, nu sa fim mintiti ca pe vremea lui Ceausescu!

Vrem ca datele corecte si asumate oficial sa fundamenteze masurile pe care, fara echivoc, sunteti obligat sa le luati! Stim, putem si avem specialisti compatibili cu era tehnologiei! Ce facem?”, arata Berceanu in scrisoare deschisa.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×