Oana Roman, decizie favorabilă de la judecători în dosarul cu un milionar celebru. Ovidu Tender o acuzase de falimentarea firmei sale

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
12/02/2020, 08:39
Oana Roman, decizie favorabilă de la judecători în dosarul cu un milionar celebru. Ovidu Tender o acuzase de falimentarea firmei sale
Oana Roman a scăpat de procesul cu Ovidiu Tender. Sursa foto: spynews.ro

Oana Roman a scăpat cu bine din procesul cu milionarul Ovidiu Tender. Acesta a acuzat mai multe persoane, printre care şi Oana Roman, de falimentarea firmei sale, SC Prospecţiuni SA. Judecătorii au decis că cererea acestuia este „perimată”.

Oana Roman a scăpat de procesul cu Ovidiu Tender

Oana Roman a scăpat de procesul intentat de Ovidiu Tender, în care acesta o acuza, alături de mai multe persoane, de falimentarea firmei sale, SC Proespecţiuni SA. Procesul a început în anul 2009, astfel că judecătorii au decis că cererea este „perimată”.

La momentul respectiv, milionarul solicita instanţei sancţionarea mai multor persoane din conducerea societăţii, motivul fiind acela că aceştia ar fi adus prejudicii companiei. Procesul a primit zeci de amânări din 2009 până acum, astfel încât judecătorii au decis să închidă dosarul.

Oana Roman, acuzată de falimentarea SC Prospecţiuni SA

Admite excepţia de perimare. Constată perimată cererea formulată de reclamanta SC PROSPECTIUNI SA în contradictoriu cu pârâţilor DOBRESCU DRAGOS, ROMAN IOANA SABINA, IONESCU CALINESTI D’ALBON AIMEE MARGUERITE, BĂLCĂCEAN COSMIN, BĂLCĂCEAN COSMIN. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare”, este decizia judecătorilor.

SC Prospecţiuni Sa a intrat în insolvenţă în anul 2016. În primul trimestru al anului 2018, compania a înregistrat un profit net de 15,63 de milioane de lei, în timp ce în perioada similară a anului 2017, compania înregistra pierderi de 4,37 de milioane de lei.

Compania a fost obligată să ceară intrarea în insolvenţă, în 2016, din cauza amânării unor proiecte de către clienţii din industria petrolieră, după prăbuşirea preţului petrolului.

Un alt motiv a fost sechestrul pus pe activele firmei de către ANAF în procesul Carom. Toate acestea au dus la refuzul bănci Eximbank de a prelungi llinia de credit de 13 milioane de lei pentru compania Prospecţiuni.

Milionarul român controlează SC Prospecţiuni Sa prin firma Tender SA, având 55,7% din acţiunile firmei. Ovidiu Tender se află în închisoare şi este încarcerat în penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. Acesta a fost condamnat, în anul 2015, la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Carom, pentru înşelăciune şi spălare de bani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×