A fost vândut ARO-ul care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu! Prețul este unul colosal

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
20/12/2019, 18:35
A fost vândut ARO-ul care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu! Prețul este unul colosal
A fost vândut ARO-ul care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: b1.ro

Celebrul ARO care a aparținut fostului dictator Nicolae Ceaușescu a fost vândut! Suma care a fost plătită pentru mașina cu care s-a plimbat fostul președinte al României este una colosală, iar anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

A fost vândut ARO-ul care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu

În cursa pentru mașina lui Nicolae Ceaușescu s-au înscris nu mai puțin de cinci pasionați pregătiți să conducă autoturismul, însă numai unu a fost declarat câștigător.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit unui comunicat ANAF, automobilul de teren ARO 304 culoare GRI, an de fabricație 1977, a fost evaluat la suma de 137.500 lei, iar în luna ianuarie a fost organizată prima licitație, la care nu s-a prezentat însă niciun ofertant.

Un pasionat a licitat peste 40 de mii de euro pentru mașină

Licitația a fost reluată în data de 18 decembrie 2019, prețul de pornire fiind diminuat conform prevederilor legale cu 25% față de prețul de evaluare, respectiv 103.125 lei.

Cei cinci ofertanți participanți la cea de-a doua licitație și-au dorit cu ardoare autoturismul de teren, așa că au supralicitat 16 pași, bunul fiind valorificat la prețul de 189.180 lei, aproximativ 40 de mii de euro.

Autoturismul a fost confiscat de ANAF de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care în prezent execută o sentință de 12 ani pentru fraudă și spălare de bani.

Aro s-a fabricat în Cehia până în anul 2013

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule de teren din Câmpulung-Muscel, România. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări .

Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003 în România. În Cehia, de exemplu, Aro s-a fabricat până în anul 2013.

Preturile pentru un ARO nou se situau între 416.000 și 500.000 de coroane cehe (intre 17.000 si 20.000 de euro, aproximativ), cu toate taxele incluse. Existau în Cehia o rețea de concesionari, cinci la număr, ba chiar și o rețea de service-uri specializate pe ARO, neașteptat de extinsă: 25 de unități.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×