O tornadă de proporții a făcut ravagii în SUA. Pagube importante în Arkansas. VIDEO

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 12:28
O tornadă de proporții a făcut ravagii în SUA. Pagube importante în Arkansas. VIDEO
O tornadă de proporții a făcut ravagii în SUA și a produs pagube importante în statul Arkansas

O tornadă de proporții a făcut ravagii în SUA și a produs pagube importante în statul Arkansas, dar, din fericire, deocamdată nu s-a raportat niciun deces.

O tornadă de proporții a făcut ravagii în SUA

Mai multe videoclipuri postate de oameni pe rețelele de socializare arată ravagiile făcute de tornadă în regiunea central-sudică din SUA.

Conform observator.tv, în orașul Jonesboro, clădirile au fost smulse sau puse la pământ, iar pe aeroportul local, cel puțin un avion a fost răsturnat și hangarele au fost avariate.

Șeful Poliției din Jonesboro, Rick Elliott, a declarat că echipajele de salvare sunt deja la a treia intervenție de căutare a victimelor printre bucățile de clădiri și acodarea de ajutor oricui are nevoie de asistență.

Alertă de tornadă în alte 4 state

Conform presei americane, mai multe state din sudul și centrul Statelor Unite sunt amenințate în aceste zile de furtuni și vreme rea. Serviciul Național de Meteorologie avertizează că o alte tornade ar putea lovi statele Alabama, Missouri, Iowa și Indiana.

Oamenii au fost sfătuiţi să se adăpostească şi să caute să evite drumurile inundate, pentru evitarea situațiilor periculoase aduse de furtunile devastatoare care au lovit sudul și centrul țării.

Cel puţin 11 oameni au murit în statele Alabama, Louisiana şi Texas, în urma furtunilor violente care au lovit sudul Statelor Unite la începutul anului 2020.

Furtunile au venit într-un moment în care SUA se confruntă cu pandemia de coronavirus. În acest moment, SUA este țara cu cele mai multe cazuri din lume, 124.665. Dintre acestea, 2.191 de persoane au decedat, iar un număr de 1.095 de pacienți au fost vindecați.

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×