O tânără din Constanța, acuzată că a furat 40.000 de euro donați pentru o fetiță bolnavă de leucemie! Cum a fost posibil

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 16:38
O tânără din Constanța, acuzată că a furat 40.000 de euro donați pentru o fetiță bolnavă de leucemie! Cum a fost posibil
Ce s-a întâmplat cu banii strânși

Tânăra din Constanța, organizatoare a unei strângeri de fonduri pe Facebook pentru o fetiță din Neamț care suferă de leucemie, este acuzată acum că a furat cei 40.000 de euro, bani strânși de la toți cei care au empatizat cu cazul micuței și au dorit să contribuie pentru a-i salva viața.

Florentina Gavrilă, o tânără din Constanța diagnosticată la rândul ei cu leucemie, a inițiat zeci de strângeri de fonduri pe Facebook, în numele unor oameni bolnavi, printre care se numără și Adelina Juncu, o fetiță de doar 11 ani din Neamț. Mii de oameni au fost impresionați d epovestea dramatică a fetiței care suferă de leucemie, astfel că suma totală a ajuns la 40.000 de euro.

Tânăra din Constanța, amenințată cu plângere penală

Florentina Gavrilă a intrat în contact cu părinții fetei și s-a recomandat a fi reprezentanta unei asociații care luptă împotriva leucemiei. Le-a câștigat rapid încrederea părinților disperați să-și salveze fiica, astfel că tănâra a intrat în posesia unor fotografii ale fetiței, dar și a tuturor  documentelor medicale necesare. Cu toate aceste acte, tânăra din Constanța a reușit să inițieze strângerea de fonduri în urma cărora s-au strâns nu mai puțin de 40.000 de euro.

Tânăra, acuzată că a furat banii strânși pentru fetița bolnavă de leucemie
Tânăra, acuzată că a furat banii strânși pentru fetița bolnavă de leucemie

Toate bune și frumoase, numai că după ce suma necesară a fost strânsă, Florentina Gavrilă este de negăsit. Tânăra din Constanța a șters postarea cu respectiva strângere de fonduri și  nu a mai răspuns apelurilor disperate ale părinților Adelinei.  În momentul de față, Adelina Juncu se află împreună cu părinții într-o clinică din Italia, unde luptă practic pentru viața sa. Tânăra care s-a făcut nevăzută de îndată ce suma necesară a fost strânsă, se va alege acum cu o plângere penală. Părinții Adelinei sunt hotărâți să facă totul, chiar și imposibilul pentru a salva viața fiicei lor, care a împlinit vârsta de 11 ani la începutul lunii februarie.

Reacția tinerei acuzate că a fugit cu banii

Florentina Gavrilă, tânăra acuzată că ar fi furat banii strânși în urma unor strângeri de fonduri inițiate pe Facebook pentru tineri bolnavi de leucemie, a oferit primele reacții. În apărarea sa, aceasta susține că toți banii au fost depuși într-un cont deschis la o bancă din Italia. „Banii sunt în contul meu pentru că fac demersurile pentru fundaţia asta (n.r. ONG pentru lupta împotriva leucemiei). Am documente unde pot demonstra asta. Trebuie să facturez tot să fie legal, eu nu vreau probleme cu ANAF. Banii, le-am zis, fac fundaţia şi îi transfer imediat. Şi nu au fost de acord să primească banii pe cale legală, au zis că ei vor banii imediat” , a explicat Florentina Gavrilă.

Duminică am fost la Milano şi m-am întors astăzi. Am fost la banca pentru a transfera banii în România. În prezent, banii sunt în contul meu din România. Acum am ieşit din bancă şi mi-au zis că mâine dimineaţă pot avea la mână un extras de cont care demonstrează tot. Banii nu sunt blocaţi. Se transferă. Am discutat omeneşte şi le-am zis că banii se vor transfera. Doar după ce reuşesc să deschid fundaţia. Trebuie să demonstrez un patrimoniu, al fundaţiei, care are un capital mare. Nu înţeleg de ce au făcut asta. Totuşi, vor primii banii” , a mai spus tânăra din Constanța.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×