O studentă din Iași a fost confirmată cu coronavirus! Tânăra a fost joi la cursuri și a fost testată abia patru zile mai târziu

Marian Popovici  
înStiri de ultima ora
17/03/2020, 17:19
O studentă din Iași a fost confirmată cu coronavirus! Tânăra a fost joi la cursuri și a fost testată abia patru zile mai târziu
O studentă din Iași a fost confirmată cu coronavirus! Tânăra a fost joi la cursuri și a fost testată abia patru zile mai târziu. FOTO: ambulantaiasi.ro

O studentă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Tânăra a fost la cursuri joia trecută, pe 12 martie, însă a fost testată patru zile mai târziu, luni, 16 martie. 

O studentă din Iași a fost confirmată cu coronavirus! Tânăra a fost la cursuri

Coordonatorul de la facultate ar fi aflat din presă faptul că tânara este infectată cu COVID 19 şi încearcă să ia legătura cu toţi studenţii cu care tânăra din Iaşi a luat contact în timpul orelor de curs de la facultate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost închisă pe 13 martie, la o zi după ce tânăra a fost la facultate. Colegilor li s-a recomandat să se autoizoleze. Ei urmează să fie testaţi la rândul lor pentru coronavirus.

16 noi cazuri în România doar marţi!

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a determina persoanele cu care tânăra a intrat în contact. Marţi au fost confirmate 16 noi cazuri în România, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 184.

Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces de coronavirus în România, iar 16 persoane s-au vindecat complet şi au fost lăsate acasă. Ţara noastră a ajuns la 100 de persoane infectate sâmbătă, 14 martie, iar trei zile mai târziu numărul pacienţilor aproape s-a dublat.

Preşedintele României Klaus Iohannis a decretat luni starea de urgenţă până la data de 14 aprilie. Şcolile şi universităţile vor rămâne închise până după Paşte, după ce s-a luat decizia închiderii lor la finalul săptămânii trecute.

„Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele”

Iohannis a declarat că toate persoanele trebuie să respecte regimul de autoizolare, reiterând faptul că este foarte important ca românii să nu iasă din case decât dacă este neapărat necesar astfel încât bolnăvirile să fie la un nivel cât mai redus.

„Şcolile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență.

Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune.

Tehnologia ne oferă astăzi un avantaj considerabil în acest sens. Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele. Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență”, a spus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×