O senatoare PNL a votat împotriva Guvernului Orban

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 16:22
O senatoare PNL a votat împotriva Guvernului Orban
O senatoare PNL a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban sursa: hepta.ro

Parlamentul a adoptat, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de către PSD și UDMR cu 261 de voturi pentru și 139 voturi împotrivă. Anunțul a fost făcut de către Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Moţiunea de cenzură a fost votată de o senatoare PNL

Eleonora-Carmen Hărău, senatoarea PNL,  a votat din greșeală moțiunea de cenzură a PSD de demitere a guvernului Orban, potrivit unor surse PSD, citate de hotnews.ro.

Guvernul Orban a fost demis după 3 luni și 1 zi de la învestire

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, miercuri, de Parlament, iar Guvernul Ludovic Orban a fost  demis.  Astfel actualul Cabinet va funcţiona ca unul interimar, cu prerogative limitate.

Urmează ca preşedintele Klaus Iohannis să desemneze un candidat pentru funcţia de premier, după consultarea partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de premier trebuie, ca în termen de 10 zile, să ceară votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului, care se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Guvernul Orban a fost învestit în funcţie în 4 noiembrie 2019, obţinând voturile tuturor celor 240 de parlamentari care se aflau în sală.

„Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în trei luni”

Ludovic Orban a sublinat, după ce moţiunea de cenzură a trecut, că Guvernul cade în picioare.

„Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, că într-o perioadă extrem de scurtă am reuşit să reparăm o mare parte din stricăciuni. Suntem mândri că am refăcut credibilitatea României în faţa partenerilor europeni şi strategici, Am reuşit într-un timp extrem de scurt să luăm decizii cu impact favorabil asupra românilor, corectând grave erori”, a declarat Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×