O școală din Bragadiru este în alertă! Peste 20 de elevi şi o învăţătoare au ajuns la spital

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 17:47
O școală din Bragadiru este în alertă! Peste 20 de elevi şi o învăţătoare au ajuns la spital
O școală din Bragadiru este în alertă! Peste 20 de elevi şi o învăţătoare au ajuns la spital. Sursa foto: Hepta

Cazurile în care dezinfecțiile sunt făcute necorespunzător în unitățile de învățământ sunt din ce în ce mai multe. Acum, 20 de elevi şi o învăţătoare de la o școală din Bragadiru, de lângă București, au ajuns la spital din această cauză.

Școală din Bragadiru, evacuată din cauza dezinfecției

Un nou caz în care elevilor și cadrelor didactice li se face rău din cauza dezinfecţiilor prost făcute din sălile de curs a avut loc miercuri, într-o şcoală din Bragadiru. De data aceasta peste 20 de elevi și o ănvățătoare au ajuns de urgență la spital cu simptome ce indică faptul că o altă dezinfecție a fost făcută necorespunzător, scrie România TV.

Incidentul s-a petrecut la Școala nr. 1 din Bragadiru, unde o clasă întreagă și învățătoarea au ajuns la spital după o dezinfecție.

Din primele cercetări se pare că, de data aceasta, dezinfecția nu a fost făcută de o firmă specializată, ci de personalul unității de învățământ din Bragadiru.

Învățătoarea copiilor este cea care a dat alarma, după ce a observat că toți micuții din clasa ei au început să vomite. Ulterior, părinţii copiilor au fost chemaţi la şcoală pentru a-i prelua pe cei mici.

Crește numărul dezinfecțiilor făcute necorespunzător

Din păcate, astfel de incidente sunt tot mai dese, astfel că în urmă cu câteva zile Școala gimnazială 133 din Sectorul 4 a fost evacuată după ce mai mulți copii s-au plâns de dureri de cap.

Atunci, un număr de 18 elevi au ajuns de urgență la spital, însă un raport preliminar a arătat că substanțele folosite acolo au fost lăsate să acționeze aproximativ șapte ore, respectând timpul maxim de expunere a biocidului.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×