Animalele de companie pot fi infectate cu coronavirus. O pisică a luat infecţia ucigaşă de la stăpânul său, care a fost depistat cu coronavirus. La fel şi doi câini din Hog Kong. Aceştia au fost depistaţi cu coronavirus, deşi nu au prezentat simptome.
O pisică a fost infectată cu coronavirus, în Belgia
Proprietarul unei pisici din Belgia, care fusese infectat cu COVID-19, a transmis virusul şi animalului de companie, anunță The Guardian. Iniţial s-a spus că noul virus nu se transmite nici de la om la animal şi nici de la animal la om. S-a dovedit că nu este aşa.
Guvernul belgian a sfătuit oamenii să se spele pe mâini înainte de a-și atinge animalele de companie după cazul primei pisici infectate la Bruxelles.
Virusul nu s-ar lua de la animal la om
Pisica a luat coronavirus la o săptămână după ce priprietarul ei a fost infectat. Animalul a prezentat simptomele bolii. „La o săptămână după ce proprietarul a dezvoltat simptome, animalul a dezvoltat și el simptome. A prezentat diaree, vărsături și respirație greoaie.
Cercetătorii au descoperit virusul în fecalele pisicii”, a declarat virologul Steven Van Gucht. De asemenea, coronavirusul a fost luat şi de doi câini.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Doi câini au fost raportați anterior că au fost infectați în Hong Kong, dar niciunul dintre aceste animale nu a prezentat simptome„, a mai precizat Steven Van Gucht. De asemenea, cercetătorul a declarat că starea pisicii se îmbunătăţeşte şi că acesta pare a fi un caz izolat. „.
„Nu există indicii că acest lucru este unul comun. De asemenea, este important de menționat că a fost un transfer de la om la animal și nu de la animal la om. În mod normal, virusul nu trece de la animal la om. Prin urmare, considerăm că riscul pentru oameni este mic“, a mai spus Steven Van Gucht.
Agenția Federală pentru Alimente belgiană a făcut o serie de recomandări pentru protejarea animalelor de companie. Proprietarilor de animale de companie care au fost infectaţi cu coronavirus li se recomandă să ţină animalele în casă şi să limiteze contactul la minim cu acestea.
Consiliul Național pentru Protecția Animalelor (CNPA) a declarat că dezvoltarea nu trebuie să fie o cauză de alarmă. „Animalele nu sunt vectori ai epidemiei, așa că nu există niciun motiv să-ți abandonezi animalul”, a declarat organizația într-un comunicat.