Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, testat ca „medic” pentru coronavirus: „O eroare regretabilă”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 16:11
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, testat ca „medic” pentru coronavirus: „O eroare regretabilă”
Gheorghe Flutur, testat ca „medic” pentru coronavirus. Foto: ziardesuceava.ro

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost testat ca „medic” pentru coronavirus. Rezultatul a fost pozitiv, timp în care povestea a revoltat opinia publică din România.

Flutur, testat ca „medic”

Conform Antena 3, reprezentanții Spitalului Județean Suceava au întocmit o listă cu 500 de cadre medicale care trebuiau testate de urgență pentru coronavirus. Printre ele a apărut și „medicul” Gheorghe Flutur, dar și „asistenta” soție a managerului Vasile Rîmbu.

Asta, în condițiile în care cadrele medicale au prioritate zero atunci când vine vorba de testare.

Medicul Cătălina Zorescu, reprezentant al DSP Suceava, susține că totul ar fi o eroare regretabilă.

„Din echipa de recoltare am făcut parte eu și încă o colegă medic epidemiolog. Personal am recoltat exudatul faringian și pe cel nasofaringian, iar colega mea a completat Formularul tipizat de însoțire a probei. Dintr-o eroare regretabilă, colega mea a bifat rubrica personal medico – sanitar și de asemenea a completat greșit data recoltării. Anterior recoltării testului dlui Flutur Gheorghe au fost prelevate probe de la un medic.

Colega mea nu-l cunoștea personal pe dl. Flutur și dată fiind suprasolicitarea noastră din aceste zile, a fost posibilă această greșeală. Menționez că Formularul de însoțire completat de colega mea este semnat și asumat de mine. Regretăm și ne asumăm greșeala făcută care nu a fost cu intenție!”, a explicat asistenta pentru ziardesuceava.ro.

De asemenea, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a mărurisit că nu știe de unde s-a ales cu coronavirus: „Eu, care am muncit, n-am luat la restaurant acest virus, l-am luat muncind în această perioadă. Am conștiința împăcată, că am muncit”.

Apărat de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban i-a luat apărarea lui Flutur în întreg scandalul iscat.

Domnul Flutur este diagnosticat, a fost contact, nu al unei persoane, al unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv. Este o decizie cât se poate de corectă, dovadă faptul că este pozitiv.

Domnul Flutur este tratat în spital ca orice pacient, are parte de același regim pe care îl are orice pacient din Spitalul Suceava. Orice speculație legată de acest subiect este cinică, care ignoră o situație de fapt în care președintele Consiliului Județean mi s-a părut că a avut o conduită cât se poate de corectă”, a declarat Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×