O nouă tragedie s-a petrecut la Spitalul Judeţean Constanţa după ce o femeie a murit aici în urma unei așteptări de 16 ore. Un bărbat a povestit cum tatăl lui a murit în toamna trecută la aceeași unitate medicală într-o situație asemănătoare.
O nouă tragedie la Spitalul Judeţean Constanţa!
Bărbatul spune că atunci când a fost consultat tatăl său, care era într-o stare gravă și mai avea doar câteva ore de trăit, i s-a reproșat, de către personalul medical, că „nu are nimic” și „a venit degeaba”.
Din păcate, bărbatul în vârstă de 70 de ani suferea de pneumonie și, ca și femeia care a murit la începutul acestei luni la Spitalul Județean Constanța după ce a așteptat 16 ore la Urgență, a fost încadrat ca urgență de cod verde.
Un bărbat a murit după ce a așteptat ore în șir la Urgență
Concret, lucrul acesta înseamnă, potrivit legii, că ar fi trebuit să fie consultat în maximum 60 de minute de la sosirea la spital. Pe 26 septembrie, după-amiază, Ștefan Ochiuleț, bărbatul de 70 de ani din Constanța a început să simtă dureri puternice în piept și picioare.
Treptat, acesta a simțit că nu mai poate respira, drept pentru care a sunat la 112. La ora 17:00, ambulanța a ajuns la el acasă, a fost consultat și i s-a spus că va fi dus la spital. Culmea, bărbatul a ajuns repede la Spitalul Județean din Constanța, pentru că locuia foarte aproape.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Totul avea să ia o turnură dramatică. Bărbatul a fost lăsat pe targa în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Nu mai puțin de 3 ore a stat aici, în ciuda faptului că starea lui se agrava văzând cu ochii și nu mai putea respira
Este consultat în cele din urmă, dar nu i se face niciun tratament, nu i se fac analize și nu i se spune nimic. Cum starea sa continua să se agraveze, își sună fiul și îi spune că nu se descurcă la spital și nu este bagat în seamă de nimeni.
Tânărul vine într-un suflet la spital, observă ce se petrece și își iese din minți. Le reproșează doctorilor că timpul de așteptare în cazul tatălui său a fost depășit deja de 3 ori. O asistentă îi răspunde „într-o doară”, după cum povestește fiul bărbatului, că tocmai se face „schimb de tură”, acesta fiind motivul pentru care niciun medic nu se ocupă de tatăl său.
Când le transmite acestora că le va face plângere, asistenta schimbă tonul și începe să țipe: „Asta e situația, nu este suficient personal”. Un sfert de oră mai târziu, bărbatul este dus în sala de consultație. Medicul de gardă îl ia la rost și să îi spune că „nu are nimic” și că „a venit degeaba” la Urgență, pentru că locul lui era la medicul de familie.
Nici până la miezul nopții, bărbatul nu primește tratament, cu toate că nu putea să respire bine, devenea febril și a început să tremure. În tot acest timp, i se spune că trebuie să mai aștepte și că nu reprezintă o urgență medicală.
După 30 de ore petrecute la Spitalul Județean Constanța, bărbatului i se transmite că analizele „i-au ieșit bine” și că starea sa nu este gravă și nu reprezintă o urgență. Acesta simte că cedează și își sună cu ultimele puteri copilul.
Disperat, fiul său îl duce, a doua zi dimineață, la Spitalul Militar din Constanța, unde medicul de gardă constată starea gravă, dar îi îndeamnă către același Spitalul Județean, unde „există infrastructură medicală superioară”.
Spitalul Militar sună la 112 și cere o ambulanță care să îl ducă pe Ștefan Ochiuleț înapoi la Spitalul Județean. Aici, bărbatului care avea să moară peste câteva ore de pneumonie i se spune din nou că starea lui nu este gravă.