O nouă faleză și o roată ca la Londra în Constanța! Anunț important și despre cazinou

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 13:12
O nouă faleză și o roată ca la Londra în Constanța! Anunț important și despre cazinou GALERIE FOTO
Faleza Cazinoului din Constanta va avea și o roată ca la Londra. Sursa foto - hepta.ro

O nouă faleză și o roată ca la Londra în Constanța! Acestea sunt planurile pe care le-a expus primarul orașului. Decebal Făgădău a anunţat că zona din apropierea Cazinoului va fi modernizată din temelii.

O nouă faleză și o roată ca la Londra în Constanța!

Astfel, lângă faleza existentă se va amenaja una nouă şi va fi amplasată şi o roată asemănătoare celei din capitala Marii Britanii care să ofere ocazia celor interesaţi să vadă de la înălţime procesul de restaurare a monumentului de istoric, dar şi zona portuară şi oraşul vechi.

“Este o zi importantă pentru că astăzi se întâmplă ceea ce aşteptam cu toţii de mult. Cazinoul nostru, construit din a treia încercare, după trei guvernări locale, va fi în sfârşit consolidat şi restaurat din cea de-a patra încercare.

Anunț important și despre cazinou

Astăzi se încheie şirul de contestaţii, proceduri, lupte, asumări, neasumări şi cred că este o zi extrem de importantă nu doar pentru sutele de mii de constănţeni, ci şi pentru milioane de români”, a declarat primarul Constanţei.

El spune că firma care a câştigat licitaţia are la dispoziţie trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, iar apoi alte 27 de luni pentru lucrări de consolidare şi restaurare. “De astăzi, intră în forţă ordinul de încerere a lucrărilor.

Cel care a câştigat licitaţia are la dispoziţie trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, de aici mai departe încă 27 de luni  pentru lucrările consolidare şi restaurare a Cazinoului nostru”, a afirmat Făgădău.

“Vreau să vă anunţ ce se va întâmpla de jur împrejurul  Cazinoului pentru că lucrările de consolidare şi restaurare ţin strict de CNI. Dar ceea ce se întâmplă în afara Cazinoului ţine de municipalitate şi ţine şi de alte instituţii.

Vă pot spune că tot anul acesta va începe consolidarea în această zonă a oraşului prin diguri şi o nouă faleză. Pot să vă spun că în această zonă veţi vedea undeva în jurul începerii sezonului estival, în jurul datei de 1 Mai, o roată ca la Londra care să ofere ocazia constănţenilor şi turiştilor să vadă procesul de restaurare a Cazinoului, dar şi portul, marea şi oraşul nostru vechi.

Veţi vedea faleza aceasta îmbrăcată în mult mai multe plante şi flori decât a fost până acum. Începând de astăzi există internet gratuit pe toată faleza pentru constănţeni şi turişti”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

Contractul pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost semnat la sfârşitul lunii decembrie. Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA și durata de realizare a investiţiei este de 30 de luni (din care 3 luni dedicate activităţii de proiectare).

În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare şi restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural şi de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în ţara noastră.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×