O noua escrocherie golește conturile românilor. Hackerii se folosesc de felicitările de Crăciun

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 21:26
O noua escrocherie golește conturile românilor. Hackerii se folosesc de felicitările de Crăciun
Cal Troian ascuns în Felicitări de Crăciun. Sursa foto: cotidianul.ro

O nouă escrocherie a făcut ravagii de Sărbători în România! Hackerii s-au folosit de perioada aceasta pentru a le goli conturile românilor cu ajutorul unui cal troian ascuns în felicitările de Crăciun.

Cal Troian ascuns în Felicitări de Crăciun

Virusul de Crăciun se răspândește mai ales prin intermediul email-urilor infectate, astfel că sunt expuse mai ales persoanele din mediile corporatiste sau categoriile de vârstă care mai comunică în acest mod, în defavoarea rețelelor sociale, notează publicația de specialitate Tom’s Guide.

Experții spun că nu este exclusă însă propagarea virusului prin telefoanele și tabletele care rulează Android și iOS, dar în acest caz sunt șanse ca utilizatorul să nu fie afectat.

”Nu uitați să vă aduceți donațiile pentru bradul de Crăciun”

El va propaga însă infecția, dacă alege să trimită invitațiile mai departe. Și asta pentru că virusul special „împachetat” pentru Crăciunul și Revelionul 2019-2020 vizează în special dispozitivele care rulează Windows.

Printr-o nouă campanie de mailspam, la utilizator ajunge un e-mail marcat ca „Petrecerea de Crăciun”, „Petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare”, „Meniul petrecerii”, „Programul de sărbători, „Petrecerea de Revelion” sau altceva similar. E un simplu document Word atașat care la prima vedere pare inofensiv. Este însă împachetat cu noul Troian Emotet.

Amenințarea a fost deja observată de specialiștii de la Microsoft și Cofense Labs. „Am atașat meniul pentru petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare. Dacă doriți să aduceți ceva, uitați-vă la listă și anunțați-mă. Nu uitați să vă aduceți donațiile pentru bradul de Crăciun. Detalii în atașament” – sună textul emailului. Pericolul, de altfel, este ascuns în atașament.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×