În loc să-ţi cureţe calculatorul, ţi-l infectează grav! Ai şi tu instalat programul?

Filon Stan   
în Hotnews
21/09/2017, 19:45
În loc să-ţi cureţe calculatorul, ţi-l infectează grav! Ai şi tu instalat programul?

Un program foarte popular printre internauţi se pare că umple calculatoarele cu viruşi! Problema de securitate a CCleaner, un program deţinut de Avast, a fost descoperită de firma de securitate informatică Cisco Talos. Codul dăunător, care este un troian, inclus în aplicaţie le permite hackerilor să obţină acces la PC-urile pe care aceasta este instalată şi să acceseze informaţii confidenţiale sau să le infecteze cu alte programe dăunătoare.

Se pare că programul deja infectat a fost descărcat chiar de pe serverele gigantului IT. Hackerii au reuşit să infecteze cu malware popularul program de curăţare a fişierelor temporare CCleaner. Oricine a descărcat sau actualizat programul în perioada 15 august – 12 septembrie are, mai mult ca sigur, instalată pe computer o versiune compromisă, scrie go4it. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

CCleaner, atacat de hackeri

Hackerii au reuşit să compromit programul CCleaner direct pe serverele dezvoltatorului său, Piriform. Potrivit Cisco Talos, troianul este instalat pe aproximativ 4 milioane de computere. Incidentul afectează serios imaginea Avast, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii antivirus. Totuşi, compania are o scuză: a achiziţionat Piriform în luna iulie a acestui an.

Potrivit Avast, CCleaner este folosit de 130 de milioane de utilizatori. CCleaner de la Piriform este una dintre cele mai celebre aplicaţii utilitare disponibile pe platforma Windows, produsul fiind apreciat pentru modul simplu şi sigur de lucru, pentru opţiunile suficient de bogate şi pentru gratuitate.

Închide ×