O fetiță născută în Anglia nu poate merge la grădiniță în Timișoara! Ce au greșit autoritățile

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 13:49
O fetiță născută în Anglia nu poate merge la grădiniță în Timișoara! Ce au greșit autoritățile GALERIE FOTO
Fetita respinsa la gradinita are probleme cu certificatul de nastere

O fetiță de patru ani născută în Anglia a fost respinsă de la o grădiniță din Timișoara, deoarece are o problemă cu certificatul de naștere. Pe lângă probleme materiale crunte cu care se confruntă părinții Georgianei, acum mai au o problemă pe cap.

Autoritățile din Marea Britanie au greșit numele micuței, la naștere. Au inversat numele de familie cu prenumele și de aici toată încurcătură. Soluția problemei nu este în România, ci unde s-a născut fetița. Părinții ei sunt însă foarte strâmtorați și nu au nicio șansă să ajungă foarte curând la Ambasada României din Marea Britanie.

Fetița respinsă de la grădiniță împlinește patru ani

Georgiana și părinții ei locuiesc într-o cameră dintr-o clădire dezafectată din Timișoara, plină de mucegai, fără încălzire, fără curent electric și fără apă caldă. Fetița de aproape 4 ani s-a născut în Anglia, iar părinții spun că britanicii i-au greșit numele pe actul de naștere. Din acest motiv, nu reușesc să îi facă certificat românesc și nici să o înscrie la grădiniță.

„Cică nu e pus numele bine, în loc de nume e prenume. Nu pot să trec granița cu ea dacă nu am certificatul românesc. La Londra, la ambasadă, nu mi-au spus nimic, eu de unde să știu? Acum trei ani am fost să încercăm să facem acte, eu am domiciliu în Saravale (n.r. – localitate din Timiș), dar la Timișoara au refuzat să facă certificat de naștere, au zis că e greșeală din Anglia”, a declarat pentru libertatea.ro Laura Bezuilă, mama Georgianei.

”Ne trebuie și o sumă de bani ca să mergem până în Anglia, să ne întoarcem, că doar nu e Sânnicolau”

Micuța împlinește patru ani pe 23 martie. E al șaptelea copil al Laurei, cel mai mic. Situația ei a ieșit la iveală după ce polițiștii din Timișoara au dăruit alimente și jucării familiei după o donare de sânge. Familia Bezuilă locuiește de aproape patru ani în spatele Secției 5 Poliție Timișoara, iar oamenii legii trec des pe la cea mică. Părinții copilei nu mai lucrează deocamdată.

Fetita respinsa de la gradinita
Fetita respinsa de la gradinita nu are gaze si nici lumina

„Am avut curent, am avut apă, am avut tot, dar nu mai avem. Nu avem acte, nu putem să tragem curent. Cărăm apă de la fântână. Vreau să mă duc înapoi la muncă și să rezolvăm și buletinul soțului, să plece în Anglia, la lucru. Ca să rezolvăm situația, ne trebuie și o sumă de bani ca să mergem până în Anglia, să ne întoarcem, că doar nu e Sânnicolau”, spune mama fetiței.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×