Situația românilor din Marea Britanie, după Brexit. MAE a făcut anunțul

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 10:02
Situația românilor din Marea Britanie, după Brexit. MAE a făcut anunțul GALERIE FOTO
Situația românilor din Marea Britanie, după Brexit. MAE a făcut anunțul

MAE este preocupată de situația românilor din Marea Britanie, după Brexit. Ministerul Afacerilor Externe a dat un comunicat în care a anunțat că ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a discutat cu Sir Alan Duncan, ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit. Cei doi au vorbit despre ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie, după Brexit.

Ministerul Afacerilor Externe, MAE, român a transmis, un comunicat prin care a anunțat că George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene a vorbit la telefon cu Sir Alan Duncan, ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit. Acesta din urmă l-a liniștit pe oficialul român căruia i-a transmis că apreciază „determinarea autorităţilor române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetăţenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului”.

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit! Drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate

Românii din Marea Britanie sunt în atenția MAE. După Brexit românii din Regatul Unit nu vor avea probleme. Drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate după cum a anunțat MAE român într-un comunicat. Informarea vine după ce George Ciamba, ministrul afacerilor externe din România a avut vineri o convorbire telefonică cu Sir Alan Duncan, ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit, la solicitarea oficialului britanic.

MAE: „Indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.”

„Ministrul de stat pentru Europa şi America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluţie sustenabilă în relaţia dintre Marea Britanie şi UE. Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăţilor politice din legislativul de la Londra, există speranţa că procesul de consultare internă aflat în desfăşurare va permite obţinerea unei soluţii care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×