Teodor Meleșcanu avertizează după respingerea acordului UE-BREXIT: „Românii ar putea să aibă probleme”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 12:28
Teodor Meleșcanu avertizează după respingerea acordului UE-BREXIT: „Românii ar putea să aibă probleme” GALERIE FOTO
Teodor Meleșcanu avertizează! Ce se va întâmpla cu români după respingerea acordului UE-BREXIT?

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, susține că este posibil ca românii aflați în Marea Britanie vor avea probleme, dacă țara va părăsi UE fără un acord. Subiectul zilei este fără doar și poate legat de Brexit și de ce se va întâmpla cu toți românii aflați la studii, muncă sau stabiliți în Marea Britanie. De asemenea, în cursul zilei de azi, 16 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații, la Palatul Cotroceni, despre situația ce este posibil să-i facă pe românii din Marea Britanie să sufere.

Acesta este un pas procedurat și rezultatul este regretabil. Eu consider că este un acord bun și permite construirea unei relații viitoare bune. Eu consider în continuare că acest acord este unul bun, garantează o retragere ordonată. Întrebarea se pune, ce urmează? Și această întrebare mi-au pus-o și mulți români.”

Teodor Meleșcanu, avertizare pentru români, după respingerea acordului UE-BREXIT:

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a făcut azi declarații, după respingerea acordului UE-BREXIT, despre românii care ar putea să sufere.  „Este posibil să fie aduse tot felul de amendamente la aceste documente şi să fie cerută prelungirea perioadei până undeva în iunie, ca să mai negocieze cu Uniunea Europeană. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este foarte dificil.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe
Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe

UE şi-a fixat o poziţie, negocierile s-au încheiat şi au ajuns la concluzii inclusiv ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor europeni din Marea Britanie. Atâta timp cât vor exista aceste proiecte care au fost acceptate de UE şi de guvernul britanic, sperăm că pe viitor se va ajunge la o respectare a lor. E greu de spus acum ce se întâmplă. Vom vedea zilele următoate, pentru că nu sunt multe de aşteptat”, a susținut Tepodor Meleșcanu.  În acest context, ministrul Afacerilor Externe a concluzionat cu faptul că „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”, în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×