Klaus Iohannis îi linişteşte pe românii din Marea Britanie! Ce zice despre Brexit

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 11:30
Klaus Iohannis îi linişteşte pe românii din Marea Britanie! Ce zice despre Brexit
Iohannis prezenta poziția UE , după ce acordul cu Brexit a zăcut

Liderul statului Klaus Iohannis îi liniștește pe românii din Marea Britanie. Președintele și-a prezentat, miercuri, poziția UE, după ce a căzut acordul pe Brexit. Acesta a explicat că odată ce Parlamentul European a respins acordul, UE nu va fi de acord cu o renegociere. ”Prima este evoluția pe BREXIT. Aseara, Parlamentul britanic a refuzat acordul care a fost prezentat de Guvernul britanic, un acord care a fost negociat, nu impus de cineva cuiva, ci un acord stabilit de cei UE 27 și Guvernul Marii Britanii.

Acesta este un pas procedurat și rezultatul este regretabil. Eu consider că este un acord bun și permite construirea unei relații viitoare bune. Eu consider în continuare că acest acord este unul bun, garantează o retragere ordonată. Întrebarea se pune, ce urmează? Și această întrebare mi-au pus-o și mulți români.

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre Brexit

În primul rând, Guvernu Marii Britanii trebuie să-și clarifice poziția, să vedem ce se întâmplă în Marea Britanie în continuare. Pe de altă parte, UE formată din cei 27 este pregătită și pentru altă variantă. Multă lume s-a întrebat dacă este posibilă o renegociere a acestui acord sau dacă sunt poziții diferite în UE 27. Pot să vă spun cu mare claritate: noi cei din UE 27 suntem uniți și pot să vă spun că acest acord nu va fi renegociat.

Klaus Iohannis îi linişteşte pe românii din Marea Britanie! Ce zice despre Brexit
Acesta a explicat că odată ce Parlamentul European a respins acordul, UE nu va fi de acord cu o renegociere

Așteptăm poziția Marii Britanii și nu trebuie să intre nimeni în fibrilații, nu trebuie să lansăm scenarii. Marea Britanie trebuie să-și clarifice poziția și apoi vom lua în considerare alte scenarii”, a declarat, miercuri, liderul statului.

Klaus Iohannis îi linişteşte pe românii din Marea Britanie! Ce zice despre Brexit
Mai mult, acesta a deschis și subiectul ”delicvenților eliberați din închisori”.

Mai mult, acesta a deschis și subiectul ”delicvenților eliberați din închisori”. ”Aceasta chestiune a fost posibilă din cauza unei legi în vigoare. Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Așadar, trebuie să tragem câteva concluzii rapid și să venim cu măsuri”, a mai spus președintele Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×