Un gest făcut de Iohannis la summitul UE, subiect pentru un tabloid britanic

Mirela Apostol   
în Hotnews
01/05/2017, 00:09
Un gest făcut de Iohannis la summitul UE, subiect pentru un tabloid britanic

Preşedintele Klaus Iohannis a mutat, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles, drapelul Marii Britanii cu câţiva centimetri mai încolo, în timpul unor declaraţii de presă. Gestul şefului de stat a provocat un val de indignare printre internauţii britanici, care au catalogat acţiunea drept una „meschină”, susţine Sunday Express, citat de News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles. Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic. În video, însă, se vede cum preşedintele român se apropie de jurnalişti, mută câţiva centimetri steagul britanic, îi întreabă pe reporteri dacă acum „merge”, şi apoi continuă să răspundă la întrebări.

Internauţii britanici au calificat acţiunea drept „meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul este un rezumat perfect a ceea ce înseamnă Brexitul, menţionează tabloidul britanic.

„Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Citeşte mai mult pe Digi24

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×