O femeie de 36 de ani din Marea Britanie a murit după ce medicii i-au refuzat internarea! Era suspectă de coronavirus

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 09:15
O femeie de 36 de ani din Marea Britanie a murit după ce medicii i-au refuzat internarea! Era suspectă de coronavirus
O tânără din Marea Britanie a murit după ce medicii au refuzat să o interneze, chiar dacă avea simptome specifice infectării cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Noul coronavirusul a ucis deja peste 24.000 de persoane la nivel mondial, iar sistemele sanitare ale celor peste 65 de state afectate fac tot mai greu față pandemiei care se extinde pe zi ce trece. De altfel, numărul cazurilor confirmate în momentul de față a depășit pragul de 533.000 și este de așteptat ca bilanțul să crească în fiecare clipă.

Caz șocant în Marea Britanie. O femeie de 36 de ani a murit după ce medicii au refuzat să o interneze

Așa se face că medicii au ajuns în situația de a acorda prioritate pacienților în stare gravă, în vreme ce persoanele suspecte sau infectate cu o formă mai ușoară a bolii sunt sacrificate. Un astfel de exemplu vine din Marea Britanie, unde Kayla Williams, o femeie de 36 de ani din Marea Britanie, a murit sub ochii partenerului său de viață, după ce medicii au refuzat vehement să o interneze.

În ciuda faptului că prezenta simptome ale contaminării cu COVID-19, acesteia i s-a cerut să rămână acasă, pe motiv că nu reprezintă o prioritate. Potrivit informațiilor publicate de presa londoneză, soțul a sunat la numărul de urgențe în cursul zilei de vineri, după ce tânăra a început să se simtă rău, acuzând dureri de stomac și amețeli.

„M-au lăsat aici și mi-au spus să mă izolez”

În scurt timp, un echipaj medical a sosit la domiciliul femeii, însă în urma consultului au refuzat să o transporte la spital. „Nu reprezintă o prioritate”, este răspunsul sec primit din partea paramedicilor de Fabian Williams, soțul britanicei, în momentul în care le-a cerut explicații.

O zi mai târziu, starea de sănătate i s-a înrăutățit, partenerul de viață găsind-o inconștientă în casă. Deși a sunat rapid la Urgențe, medicii nu au mai reușit să o salveze. Revoltat și sfâșiat de durere, bărbatul este hotărât să-și caute dreptatea în instanță.

M-au lăsat aici și mi-au spus să mă izolez. Nu mi-au spus nimic în plus. Eu am diabet, fac insulină. Tot ce știu e că trebuie să stau în casă. Nimeni nu m-a verificat, nu mi-au făcut niciun test”, a povestit Fabian, care acum va trebui să se ocupe singur de creșterea celor trei fetițe. Cât despre soția sa, aceasta a fost înmormântată rapid, întrucât noile măsuri interzic organizarea unor astfel de ceremonii pe teritoriul Regatului Unit.

Asta pentru că situația se înrăutățește pe zi ce trece, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate încă 115 de decese provocate de noul tip de coronavirus. Astfel, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie a ajuns la 578, potrivit celor mai recente date transmise de Ministerul Sănătăţii de la Londra. De asemenea, bilanțul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns joi la 11.658, faţă de 9.529 în ziua anterioară.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×