O femeie a aflat după 40 de ani secretul ascuns în spatele inelului pe care îl cumpărase la preț de nimic! Descoperirea a lăsat-o fără cuvinte

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
07/04/2020, 20:01
O femeie a aflat după 40 de ani secretul ascuns în spatele inelului pe care îl cumpărase la preț de nimic! Descoperirea a lăsat-o fără cuvinte
Acest inel cu diamant aparent fals avea să-i schimbe viața unei femei care l-a cumpărat în urmă cu 40 de ani, fără să-i cunoască adevărata valoare. Sursa foto: pinterest.com

De câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți o impresie greșită asupra unei persoane sau unui lucru, bazându-vă doar pe niște simple aparențe? Ei bine, la fel a pățit și o femeie din Marea Britanie, căruia i-au trebuit 40 de ani să descopere adevărata valoare a unei bijuterii pe care a cumpărat-o în tinerețe, la preț de nimic.

O femeie obișnuia să poarte peste tot inelul cu diamant fals, fără să știe de ce

Se întâmpla în 1980, pe când eroina poveștii pe care o veți citi în rândurile următoare se afla internată la West Middlesex Hospital din Londra. La un moment dat, a dat peste un inel cu diamant care deși părea fals, i-a atras atenția, fără să-și dea seama de ce.

L-a cumpărat oferind în schimbul său 13 dolari, echivalentul a 50 de lei, dacă ar fi să ne raportăm la moneda noastră națională. De atunci l-a purtat zilnic, peste tot, pur și simplu, era nelipsit de pe degetul său, chiar și când mergea să-și cumpere pâine. Asta pentru că, dintr-un motiv care îi era chiar și ei străin.

Bijuteria și-a păstrat ascunsă valoarea vreme de 4 decenii

Recent, femeia a avut curiozitatea de a duce inelul la un magazin local pentru a-l evalua. Descoperirea avea să-i schimbe viața pentru totdeauna, întrucât bijuteria ce părea lipsită de valoare ascundea un secret păzit vreme de 4 decenii.

După ce a analizat cu atenție inelul, Jessica Wyndham, nimeni alta decât managerul celebrului magazin de specialitate Sotheby’s London, i-a explicat posesoarei că diamantul acestuia era fixat într-o montură din secolul al XIX-lea, iar argintul începuse să se înnegrească, dând impresia de fals.

Pentru a i se confirma valoarea, bijuteria a fost testată la Institutul de Gemologie din America, unde femeia a aflat cu stupoare că poate fi vândută oriunde în lume pentru un preț care variază între 325 și 450 de mii de dolari.

Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că fericita posesoare a cunoscut ulterior un colecționar înrăit, dispus să-i ofere o sumă uriașă în schimbul inelului. Chiar dacă nu știm cu exactitate câți bani a încasat femeia, un lucru e cert: bijuteria aparent falsă și inutilă i-a schimbat viața pentru totdeauna.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×