O echipă de cercetători din Marea Britanie încearcă să creeze un nou test pentru coronavirus! Acesta ar urma să depisteze persoanele infectate în doar 20 de minute

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 19:54
O echipă de cercetători din Marea Britanie încearcă să creeze un nou test pentru coronavirus! Acesta ar urma să depisteze persoanele infectate în doar 20 de minute
O echipă de cercetători britanici încearcă să creeze un test pentru coronavirus care să depisteze bolnavii în doar 20 de minute. Sursa foto: cnn.com

O echipă de cercetători din orașul britanic Bradford încearcă să creeze un test pentru coronavirus care să ofere rezultatul într-un timp mult mai scurt decât cel folosit în momentul de față, sperând că astfel autoritățile vor reuși să depisteze mult mai rapid persoanele infectate și să stopeze răspândirea agentului patogen care a provocat deja peste 100.000 de cazuri de îmbolnăvire și 3.400 de decese la nivelul întregii lumi.

Cercetătorii britanici încearcă să creeze un test care să depisteze bolnavii de coronavirus în doar 20 de minute

Concret, oamenii de știință își propun ca testul pe care îl vor concepe să reușească să depisteze persoanele care au contactat cumplitul virus în doar 20 de minute. Trebuie spus că proiectul lor este susținut financiar de Guvernul de la Londra, care contribuie cu sume semnificative de bani și pentru cele opt vaccinuri aflate în lucru în Regatul Unit.

Conform datelor oficiale furnizate de premierul Boris Johnson, au fost alocate peste 46 de milioane de lire sterline pentru a pune capăt epidemiei care amenință toate colțurile lumii.

Am impresia că va exista, cu siguranţă, o perioadă îndelungată de timp de perturbări, în care ne vom confrunta cu această epidemie. Cât de mare va fi epidemia şi cât va dura, sunt întrebări fără răspuns încă”, a declarat Boris Johnson, citat de Evening Standard.

O doctoriță din China s-a injectat de bunăvoie cu un vaccin pentru coronavirus netestat

Nu doar britanicii fac eforturi pentru a descoperi mult-așteptatul vaccin care să împiedice răspândirea coronavirusului. În China, disperarea a atins cote atât de înalte, încât oamenii sunt dispuși la orice sacrificiu pentru a combate agentul patogen care amenință întreaga lume.

Este și cazul unei doctorițe care s-a lăsat injectată cu un astfel de vaccin, chiar dacă acesta nici nu fusese testat. Pentru că procesul durează, de regulă, cel puțin trei luni,  Chen Wei a ars câteva etape, fără să-i pese de urmările pe care le-ar putea avea gestul său.

Epidemiolog de renume mondial și general în Armata Populară de Eliberare a Chinei, aceasta a dorit să arate că țara ei se mișcă rapid cu vaccinul contra coronavirusului. Potrivit aceleiași surse, alți șase membri ai echipei medicale s-au oferit la rândul lor voluntari pentru a testa produsul ce promite să stopeze epidemia.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×