O echipă de cercetători din orașul britanic Bradford încearcă să creeze un test pentru coronavirus care să ofere rezultatul într-un timp mult mai scurt decât cel folosit în momentul de față, sperând că astfel autoritățile vor reuși să depisteze mult mai rapid persoanele infectate și să stopeze răspândirea agentului patogen care a provocat deja peste 100.000 de cazuri de îmbolnăvire și 3.400 de decese la nivelul întregii lumi.
Cercetătorii britanici încearcă să creeze un test care să depisteze bolnavii de coronavirus în doar 20 de minute
Concret, oamenii de știință își propun ca testul pe care îl vor concepe să reușească să depisteze persoanele care au contactat cumplitul virus în doar 20 de minute. Trebuie spus că proiectul lor este susținut financiar de Guvernul de la Londra, care contribuie cu sume semnificative de bani și pentru cele opt vaccinuri aflate în lucru în Regatul Unit.
Conform datelor oficiale furnizate de premierul Boris Johnson, au fost alocate peste 46 de milioane de lire sterline pentru a pune capăt epidemiei care amenință toate colțurile lumii.
„Am impresia că va exista, cu siguranţă, o perioadă îndelungată de timp de perturbări, în care ne vom confrunta cu această epidemie. Cât de mare va fi epidemia şi cât va dura, sunt întrebări fără răspuns încă”, a declarat Boris Johnson, citat de Evening Standard.
O doctoriță din China s-a injectat de bunăvoie cu un vaccin pentru coronavirus netestat
Nu doar britanicii fac eforturi pentru a descoperi mult-așteptatul vaccin care să împiedice răspândirea coronavirusului. În China, disperarea a atins cote atât de înalte, încât oamenii sunt dispuși la orice sacrificiu pentru a combate agentul patogen care amenință întreaga lume.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Este și cazul unei doctorițe care s-a lăsat injectată cu un astfel de vaccin, chiar dacă acesta nici nu fusese testat. Pentru că procesul durează, de regulă, cel puțin trei luni, Chen Wei a ars câteva etape, fără să-i pese de urmările pe care le-ar putea avea gestul său.
Epidemiolog de renume mondial și general în Armata Populară de Eliberare a Chinei, aceasta a dorit să arate că țara ei se mișcă rapid cu vaccinul contra coronavirusului. Potrivit aceleiași surse, alți șase membri ai echipei medicale s-au oferit la rândul lor voluntari pentru a testa produsul ce promite să stopeze epidemia.