31 de persoane infectate cu coronavirus, în Grecia. Alte sute de persoane, supuse analizelor medicale

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 17:57
31 de persoane infectate cu coronavirus, în Grecia. Alte sute de persoane, supuse analizelor medicale
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Grecia a ajuns la 31. Sursa foto: Profimedia

Ministerul Sănătăţii de la Atena a transmis că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut în ultimele zile și a ajuns așadar la 31, în condițiile în care inițial erau doar 10 persoane care prezentau semnele îmbolnăvirii cu coronavirus. În plus, autoritățile grecești au spus cum s-a ajuns la acest număr mare de oameni bolnavi.

Alte 21 de persoane infectate cu coronavirus, în Grecia

Grecia înregistrează la ora actuală 31 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, în condițiile în care în urmă cu puțin timp erau doar 10 persoane bolnave. Așadar, alte 21 de persoane prezintă semnele îmbolnăvirii cu COVID-19 după ce au intrat în contact cu un bărbat în vârstă de 65 de ani din Patras.

Autoritățile medicale au stabilit că aceste 21 de persoane au călătorit împreună cu bărbatul infectat cu coronavirus într-un autocar, în timpul unei excursii care a avut loc în Israel și Egipt. Din păcate, alte 400 de persoane sunt supuse în momentul de față la investigații medicale pentru a vedea dacă sunt contagioase sau nu.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului elen al Sănătăţii Dimitris Tsiodras a precizat că autoritățile elene au luat hotărârea de a închide școlile din trei regiuni din vestul țării, precum și interzicerea adunărilor publice pentru a putea ține sub control epidemia de coronavirus care a izbucnit în urmă cu aproximativ 3 luni.

Cum au reacționat grecii la apariția primului caz de coronavirus

Grecia a confirmat primul caz de COVID- 19 la sfârșitul lunii februarie. Este vorba de o femeie în vârstă de 38 de ani din Thessaloniki care a călătorit recent în Nordul Italiei. Atât femeia, cât și familia ei au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Autoritățile nu au intrat în panică când au descoperit primul pacient infectat cu COVID-19 și au transmis locuitorilor toate informațiile necesare în ceea ce privește acest virus periculos care a ajuns și pe teritoriul lor. Medicul Nikos Koudunis a declarat că se așteptau ca oamenii să prezinte semnele îmbolnăvirii cu coronavirus. 

„Ministerul Sănătăţii a fost conştient că va apărea şi în Grecia. La primul caz anunţat oficial, lumea nu a reacţionat cu panică, crezând că era de aşteptat un asemenea caz. 

Problema nu e doar privind tratarea acestui caz, ci şi de modul în care noi, medicii, să facem lumea să nu intre în panică de acum înainte, precum am văzut în nordul Italiei, unde lumea a mers să ia macaroane de la supermarket.

Lumea trebuie să înţeleagă că nu e panică, ci mai ales curăţenia necesară şi ascultând de măsurile speciale care trebuie luate, să stea acasă dacă e nevoie să stea acasă”, a declarat medicul Atena atunci când s-a confirmat primul caz din Grecia, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×