Un băiețel de doar trei anișori din China sărută poza mamei sale, fără să știe că aceasta a fost răpusă în timp ce încerca să salveze pacienți infectați cu coronavirus! Imaginile au emoționat întreaga lume

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 17:02
Un băiețel de doar trei anișori din China sărută poza mamei sale, fără să știe că aceasta a fost răpusă în timp ce încerca să salveze pacienți infectați cu coronavirus! Imaginile au emoționat întreaga lume
Cazul acestui băiețel de doar trei anișori din China a emoționat întreaga lume. Sursa foto: Yunnan Net

În plină epidemie de coronavirus  pe rețelele de socializare a devenit virală imaginea unui băiețel de doar trei anișori din China care sărută fotografia mamei sale în timp ce aceasta este înmormântată de toți cei dragi, într-o mare de lacrimi. Inocența de pe chipul copilului ne lasă de înțeles că acesta nici nu bănuiește măcar că femeia care i-a dat viață nu se va mai întoarce niciodată.

Un băiețel de trei anișori a emoționat întreaga lume. Acesta sărută fotografia mamei sale, fără să știe că a murit în timp ce încerca să salveze pacienți infectați cu coronavirus

Potrivit Daily Mail, mama micuțului, medic într-un sat situat chiar în apropierea Wuhanului, provincia în care au fost descoperite primele victime ale agentului patogen răspândit deja la nivelul întregii lumi, și-a petrecut ultimele clipe de viață încercând să salveze pacienții infectați. Chiar în timp ce se îndrepta spre spital pentru a îngriji localnicii internați, femeia de doar 26 de ani a căzut victimă unui cumplit accident rutier, lăsând în urmă un copil care va fi nevoit să crească fără dragostea mamei.

De altfel, sfâșiat de durere, tatăl nu a găsit nici până acum puterea să-i vorbească micuțului despre tragedia care a lovit întreaga familie. Așa se face că în momentul în care a asistat nedumerit la ceremonia de înmormântare a femeii care i-a dat viață, băiețelul de doar trei anișori, neputând să înțeleagă ceea ce se întâmplase, de fapt, a sărutat fotografia mamei, inocența sa emoționându-i până la lacrimi pe toți cei care au luat parte la nefericitul eveniment.

Doctorii din Wuhan dansează cu bolnavii de coronavirus pentru a le ridica moralul

În altă ordine de idei, doctorii din Wuhan par să fi găsit soluția pentru a menține optimismul pacienților bolnavi de coronavirus la cote cât mai ridicate, chiar dacă agentul patogen provoacă victime pe bandă rulantă.

Ei bine, în aceste vremuri tulburi, ringul de dans este singurul refugiu pentru persoanele infectate din Wuhan, care reușesc astfel să spere în continuare că vor putea învinge cumplita maladie.

În încercarea de a le ridica moralul pe toată perioada carantinei, personalul medical dintr-un spital improvizat din regiunea considerată epicentrul epidemiei cu COVID-19 a venit cu ideea să danseze împreună. În felul acesta, speră ca multe dintre persoanele care au căzut pradă depresiei din pricina bolii să se înveselească și să își revină cât mai repede cu putință.

La vederea imaginilor postate pe rețelele de socializare, internauții din întreaga lume au lăsat nenumărate comentarii, impresionați și emoționați până la lacrimi de eforturile medicilor.

M-a mișcat să văd așa ceva. Medici, pacienți și toată lumea, capul sus!”, „Este deja prea mult pentru doctori și asistente. Ei trebuie să-i trateze, dar și să aibă grijă de ei ca de copiii de grădiniță”, sau „Îmi pare rău pentru personalul medical, că trebuie să poate costumele alea grele. Dar ce fac aici înseninează atmosfera și îi ajută pe pacienți să se relaxeze”, sunt doar câteva dintre mesajele utilizatorilor din mediul online.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×