O clinică din București le cere pacienților să stea în izolare. O asistentă ce lucrează acolo a fost depistată cu COVID-19

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 12:02
O clinică din București le cere pacienților să stea în izolare. O asistentă ce lucrează acolo a fost depistată cu COVID-19
O clinică din București le cere pacienților să stea în izolare. O asistentă ce lucrează acolo a fost depistată cu COVID-19. Sursa foto: Hepta

O clinică din București, unde lucra și o asistentă medicală generalistă ce a fost depistată cu coronavirus, face un apel către clienții unității medicale, cerându-le să stea în izolare și să contactezeangajații clinicii pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu persoana diagnosticată.

Asistenta medicală diagnosticată duminică lucra și la o clinică privată din București

O asistentă medicală ce lucra la un spital din București și la o clinică privată a fost diagnosticată, duminică, cu noul coronavirus.

Drept urmare, clinica privată îi îndeamnă acum pe clienți să rămână în izolare și să contacteze reprezentanții unității medicale, pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu asistenta diagnosticată cu COVID-19.

„Vă informăm că pacienta care este și asistentă medicală generalistă la Clinica Qmed Brâncoveanu (Str Iarba Câmpului nr 2) a fost diagnosticată POZITIV COVID -19, astăzi 15.03.2020.

Desfășurăm cercetări pentru identificarea contacților direcți pe camerele de luat vederi și după listele de programări.

Pacienții clinicii, sfătuiți să stea în izolare

De aceea toți pacienții care au fost la QMed Etaj 1 pe data de 06.03.2020 între orele 08:32-09:40 pe aripa/holul cu medicina de familie și respectiv pe data 09.03.2020 între orele 11:26 -12:16 la QMed Parter sunt rugați să ne contacteze pentru a facilita procesul de identificare și sunt rugați să se autoizoleze la domiciliu împreună cu familia.

În momentul în care avem lista cu pacienții care au avut contact direct îi vom suna și le vom da mesaj ulterior pentru a le indica autoizolarea la domiciliu împreună cu familia”, este mesajul postat inițal de clinica privată din București pe Facebook.

Ulterior, clinica privată a revenit cu o serie de lămuriri, pentru a le indica pacienților veniți la clinică în acele intervale cum ar fi putut intra în contact cu asistenta medicală, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

„Persoana depistată COVID 19 pozitiv, ieri 15.03.2020, este asistenta medicală generalistă care lucrează la Spitalul Marie Curie, diagnosticată ieri oficial.

A lucrat timp de aproximativ 1 oră, pe data de 6.03.2020, ca asistentă pe medicina generală la QMed Etaj și a fost insoțitor pentru fiul dumneaei care a efectuat tratament stomatologic, pe data de 09.03.2020 timp de aproximativ 1 oră, la QMed Parter”, au mai transmis reprezentanții clinicii private.

Între timp, unitatea medicală a anunțat că toți cei care au intrat în contact cu persoana infectată cu coronavirus au fost găsiți și li s-a comunicat faptul că trebuie să stea în izolare până la noi recomandări din partea DSP București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×