Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este cel mai bun aliment pentru creier: “Îngheţata e cel mai satisfăcător dulce”

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/10/2019, 10:22
Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este cel mai bun aliment pentru creier: “Îngheţata e cel mai satisfăcător dulce” GALERIE FOTO
Nutriţionistul Mihaela Bilic despre inghetata. Sursa foto: digi24.ro

Doctorul în nutriție Mihaela Bilic s-a hotărât să vorbească timp de 90 de zile despre câte un aliment sau băutură care au o repuație rea, mai ales printre cei care doresc să slăbească. Ei bine, celebrul nutruționist alege să vorbească despre alimentele care și-au câștigat pe nedrept această repuație, cum ar fi înghețata.

Nutriţionistul Mihaela Bilic spune că înghețata este recomandată, mai ales pentru beneficiile pe care le aduce creierului

De data aceasta, nutriționistul a ajuns la desert, iar cel mai puțin agresiv cu corpul nostru se pare că este înghețata. Medicul spune că nivelul grăsimilor nu este unul foarte ridicat, volumul ei este unul umflat…de aer, iar acțiunea sa pentru creier este una foarte benefică.

”Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.

Nutriţionistul Mihaela Bilic despre inghetata
Nutriţionistul Mihaela Bilic despre inghetata. Sursa foto: doctorulzilei.ro

Cantitatea de grăsime din înghețată este mult inferioară altor prăjituri

Din punct de vedere al nutriției, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, “umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500grame).

Nu în ultimul rând, înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, conchide medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×