Nutriționista Lygia Alexandrescu a găsit rețeta perfectă pentru ultimele zile de post: „Topită în sos de roșii și cu multă verdeață”

Dan Suta   
în Stiri mondene
13/04/2020, 12:53
Nutriționista Lygia Alexandrescu a găsit rețeta perfectă pentru ultimele zile de post: „Topită în sos de roșii și cu multă verdeață”
Nutriționista Lygia Alexandrescu oferă sfaturi esențiale pentru românii care vor să țină postul. Sursa foto: captură Antena 1

Nutriționista Lygia Alexandrescu a găsit câteva rețete excelente pentru ultimele zile din post, căci săptămâna aceasta este cea mai restrictivă din punct de vedere alimentar.

Nutriționista Lygia Alexandrescu, idei de mâncare pentru ultimele zile din post

Specialista în nutriție susține că există foarte multe alternative la preparatele culinare pe care le consumăm zilnic, dând câteva exemple pentru cei rămași fără idei în această perioadă.

Cele mai importante zile de post, de care credincioșii țin cont cu sfințenie, sunt lunea, miercurea și vinerea, mulți dintre români ținând chiar post negru.

Alexandrescu oferă o rețetă numai bună pentru a face postul mai suportabil: „Fie că este fasole bătută, bineînteles fără prăjeală, fără ulei, fără ceapă prăjită, doar topită în sos de roșii și cu multă verdeață. Lintea, hummusul pot fi variante de mic dejun. Adică aceste paste vegetale adăugate peste pâine de secară, nu mai mult de 60 de grame”.

Alimentele procesate conțin foarte multă grăsime saturată

„De asemenea, ciupercile sunt o sursă bună de proteină și de fier în această perioadă. Supele, ciorbele din zarzavaturile atât de autohtone, care se găsesc în piețe acum”, a mai spus nutriționista pentru kfetele.ro.

Aceasta mai spune că în acest timp este foarte bine să ne hidratăm corespunzător. Specialista recomandă ceaiurile fără zahăr, limonadele și cât mai multă apă.

Nutriționista îi mai sfătuiește pe români să renunțe, măcar în această săptămână, la produsele ultraprocesate din comerț, în special la mezelurile pline de coloranți și alte E-uri dăunătoare organismului.

„De asemenea, un mare nu ar fi cumpăratul de alimente care sunt foarte procesate, conțin foarte multă grăsime saturată, conțin foarte multă sare, care duce la retenție hidrică mare și mai scade și imunitatea, ne spune un studiu clinic actual”, recomandă Lygia Alexandrescu.

Așadar, potrivit sfaturilor nutriționistei, se poate ține post fără probleme dacă știm să alegem cel mai gustoase variante de hrană, care pot fi și cele mai sănătoase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×