Noua taxă auto. Cum pot fi afectați românii care vor să-și cumpere mașină second hand

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/10/2018, 14:06
Noua taxă auto. Cum pot fi afectați românii care vor să-și cumpere mașină second hand GALERIE FOTO
Conducătorii de mașini luate la mâna a doua vor avea o nouă taxă

Românii așteaptă o nouă taxă pentru deținerea mașinilor second hand. Ministrul de Finanțe a afirmat miercuri, 3 octombrie, că taxa adusă conducătorilor de autovehicule se va schimba, din cauza poluării.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat că noua taxă va intra în vigoare de pe data de 1 ianuarie 2019-31 martie 2019. Aceasta nu va fi dată șoferilor doar pentru norma de poluare, ci sunt luate în vizor și capacitatea cilindrică, dar și compenentele mașinii.

Taxă nouă pentru mașinile second hand

Ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, pune presiune pe cei care conduc mașini second hand,  și pe cei care au de gând să-și cumpere un astfel de gen de vehicul. Taxa a venit în urma poluării pe care o mașină la mâna a doua o produce. „E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă”, a declarat ministrul Finanțelor, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

 „La o adică, noi, până una alta, suntem membri ai familiei europene. Dacă legea a permis şi oamenii au adus aceste maşini în România, noi nu ne putem pune peste ei. (…) Până la final de an, eu zic că acest lucru se reglează”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul Mediului a precizat că nu doar norma de poluare va fi taxată, ci și componentele mașinii, dar și capacitatea cilindrică a acesteia. „Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a declarat ministrul Mediului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×