Noi reguli la ITP. Aceste maşini nu mai sunt lăsate să circule

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/08/2018, 21:57
Noi reguli la ITP. Aceste maşini nu mai sunt lăsate să circule
penalizari aspre pentru cei care nu detin itp

Noi reguli la ITP. Aceste maşini nu mai sunt lăsate să circule. Regulile aspre uimesc pe toată lumea. Până de curând se putea efectua inspecția tehnică periodică la autoturisme cu astfel de defecțiuni.

Acum nu va mai fi voie! Toate mașinile sunt respinse. Toate automobilele care merg periodic la inspecția tehnică cu parbridul crăpat nu vor mai primi vreun drept pentru a mai putea circula.

Citește și: Horoscop zilnic: miercuri 29 august. Familia cărei zodii se mărește?

Citște și: Cristi Borcea, fotografiat în compania a două domnișoare suspecte, în toiul nopții! FOTO EXCLUSIV

Noi reguli la ITP. Aceste maşini nu mai sunt lăsate să circule

Până de curând se putea efectua o inspeție thnică periodică la autoturisme cu astfel de defecte. Acum, toate mașinile sunt respinse dacă au parbrizul crăpat, sau cu orice alt dfect.
Cu toate că unele crăpături din parbriz nu influențează vizibilitatea șoferului, nu va mai putea circula. Inspectorii sunt obligați să respingă astfel de autoturisme care au crăpături. Camere de supraveghere au fost puse în stații ITP. Înainte de montarea acestora, doar 2 din 10 mașini erau respinse. Numărul celor care reușesc să-și ia ITP-ul este dublu acum.

De ITP-ul anual va trebui să treacă mașinile vechi de 12 ani. Data ultimă pentru cei care dețin astfel de mașini este de până la 1 ianuarie. Autoturismele care au sub 12 ani trebuie să treacă de ITP anual. Toate mașinile noi trebuie să fie verificate doar o data la 3 ani.
ITP-ul expirat îi lasă pe șoferi fară ertificat de înmatriculare. Șoferii care au ITP-ul expirat sun pasibili de a -și pierde de tot certificatul de înmatriculare a mașinii. De asemenea, aceștia vor primi și o amendă. Valoarea estimată pentru aceasta este sancțiunea cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

ITP-ul, noi reguli peste câteva zile

Șoferii se vor aștepta la multe modificări venite de la Inspecția Tehnică Periodică. Se pare că din data de 20, orice defecțiune se va finaliza cu abordarea ITP. Un parbriz crăpat, nu neapărat puternic, și nu neapărat în dreptul volanului șoferului, sau defecțiunile minore vor fi un mar impediment. Cât despre problemele majore, acelea care pun în pericol siguranța rutieră, este imperios necesară o altă inspecție tehnică. Inexistența ITP-ului este pedepsită cu luarea certificatului de înmatriculare și cu o amendă. Noutatea este că exită obligația ănregistrării video a inspecției tehnice.

Accentul în timpul inspecției tehnice va fi pus asupra frânelor. După achiziționarea unui autoturism, dacă noul proprietar al vehicolului nu anunță autoritățile, înmatricularea acestuaia va fi suspendată. Soferul care alege să circule cu această mașină riscă să scoată din buzunar până la 2.900 de lei.
Filmarea, o altă măsură foartea importantă, trebuie făcută la calitatea HD. Întreg procesul de inspecție trebuie făcut în orice stație autorizată. Toate înregistrarile video cu inspecția în cauză trebuie păstrată. Aceasta va fi neapărat depusă șa dispoziția Registrului Auto Român(RAR), atunci este solicitată. Fiecare filmare trebuie să fie păstrată timp de șase luni obligatoriu.

Mai puține mașini trec de ITP

Problemele pe care le pot identifica angajații ITP-urilor la mașini aduse la inspecție se împart în deficiențe de trei feluriȘ minore, majore și periculoase. Problema e că doar cele cu deficiențe minore pot trece de ITP. Aceasta este conform modificărilor recent intrate în vigoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×