Noi probleme pentru Liviu Dragnea în Penitenciar! „Până la sfârșitul anului, sigur se va da o soluție în dosarul Tel Drum”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 16:36
Noi probleme pentru Liviu Dragnea în Penitenciar! „Până la sfârșitul anului, sigur se va da o soluție în dosarul Tel Drum” GALERIE FOTO
Liviu Dragnea ar putea sta mai mult în închisoare. Sursa foto - facebook

Noi probleme pentru Liviu Dragnea în Penitenciar! Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a anunțat, că dosarul Tel Drum, în care fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, va fi soluționat până la sfârșitul acestui an. Ar putea fi lovitura fatală pentru Dragnea care este deja închis în închisoare după dosarul angajărilor fictive din Teleorman. O nouă condamnare l-ar scoate definitiv din scena politică.

Noi probleme pentru Liviu Dragnea în Penitenciar!

”Săptămâna trecută s-a pronunțat Tribunalul Teleorman, când a fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale. Am avut discutat cu procurorul de caz și cu șeful de secție. Sper ca într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur. Sper. Sper că va fi soluționat”, a declarat Nistor.

Dan Nistor, cel ce asigură interimatul DNA spune că principala problemă a instituției în ultima perioadă e legată de personal. ”Noi avem un deficit de 30 de procurori. Modificările succesive ale pachetului de legi pe justiție, vechimea a fost majorată la zece ani pentru accesul în funcția de procuror DNA. La zece ani vechime un procuror are deja grad de Curte de Apel și e puțin atractiv să vină să lucreze în DNA în condițiile volumului mare de muncă”, a explicat Nistor.

Noi probleme pentru Liviu Dragnea în Penitenciar! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea se află în penitenciar după condamnarea din dosarul angajărilor fictive. Sursa foto – facebook

„Până la sfârșitul anului, sigur se va da o soluție în dosarul Tel Drum”

Vă readucem aminte că în dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Tribunalul Teleorman a respins la 1 octombrie cererea DNA de redeschidere a bucăţii din dosarul Tel Drum privind asocierea cu Euroconstruct, afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu-Udrea.

Potrivit unor surse judiciare, miza în cazul respingerii cererii de redeschidere este aceea că una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar pica. Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia. Drumurile au fost asfaltate de o asociere de firme Tel Drum, care spune DNA aparține lui Liviu Dragnea și Euroconstruct, controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Băsescu-Udrea.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×