Noi detalii despre taxa de poluare din București. Amenzi de 2.000 de lei pentru șoferi

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 18:00
Noi detalii despre taxa de poluare din București. Amenzi de 2.000 de lei pentru șoferi
Noi detalii privind taxa de poluare din București *foto: promotor.ro

Noi detalii apar despre „Vinieta Oxigen” proiectul Primăriei Municipiului București care este menit să reducă traficul și poluarea din Capitală, cunoscută popular drept „taxa de poluare”.

Astfel, în București au fost deja montate camerele care trebuie să supravegheze traficul și care sunt menite să depisteze în trafic șoferii cu mașini care poluează excesiv.

Noi detalii despre taxa de poluare din București

Ceu care nu respecta legea și sunt depistați de camerele de supraveghere ar putea plăti amenzi de până la 2.000 de lei. De asemenea, Vinieta Oxigen se poate cumpăra din benzinării, dar și online sau direct de pe telefon.

Cum mulți oameni se vor vedea nevoiți să renunțe primarul general Gabriela Firea a anunțat că are în plan pentru anul viitor un program social, prin care vrea să îi ajute pe soferii cu mașini sub euro 3 să își cumpere un autoturism mai puțin poluant.

Proiect trebuia să se aplice de la 1 ianuarie, dar primarul general al Capitalei a anunțat că cel mai bine dedică două luni pentru informare:

„Normal ar trebui să fie aplicat de la 1 ianuarie, şi prin urmare, autoturismele poluante să nu mai aibă acces în zona anunţată deja. Deoarece conştientizăm faptul că cetăţenii trebuie să fie mult mai informaţi, am luat hotărârea cu Direcţia transporturi, ca lunile ianuarie şi februarie să fie dedicate informării şi conştientizării”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Ce prevede „Vinieta Oxigen” din București

Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea Gabrielei Firea, introducerea vinietei Oxigen pentru mașinile sub Euro 4, în vreme ce automobilele sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului. În ceea ce privește autoturismele noneuro, Euro 1 și Euro 2, acestea nu vor mai avea voie deloc în București, odată cu intrarea în vigoare a acestui program.

Pentru mașinile sub Euro 3, vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 vei fi nevoit să plătești 5 lei pe zi.

„Se defineşte Zona de Acțiune pentru Calitatca Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă-bd. Märäşeşti – str. Mitropolit Nifon- bd. Libertății – Calea 13 Septembrie şos.Pandurilor șos.Cotroceni -spl. Independentei – str. Știrbei Vodă – str. Berzei str. Buzeşti – Piața Victoriei”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×