Primul caz de coronavirus confirmat în România se pare că ia amploare, după ce tânărul purtător al virusului a intrat în contact cu foarte multe persoane. Acum s-a aflat că Sergiu a participat chiar și la slujba de Sâmbăta Morților, unde au participat mulți dintre consătenii săi.
Tânărul purtător de coronavirus din România a fost la biserică, de Sâmbăta Morților
Sergiu, tânărul de 25 de ani din satul Dobrana, a fost la biserică săptămâna trecută, de Sâmbăta Morţilor, alături de tatăl său vitreg, care este preot.
La acel moment, când a stat alături de mai mulţi credincioşi, e posibil să fi fost în perioada de incubaţie a virusului, relatează Antena3. Tatăl său vitreg a fost și el izolat la domiciliu. Virusul ar fi putut fi răspândit foarte ușor printre enoriași, dacă tânărul a strănutat sau chiar și dacă a pupat icoanele din biserică.
A apărut o nouă ipoteză: Sergiu s-ar fi putut infecta din Germania
Tânărul de 25 de ani se află internat la Institutul Matei Balş din Capitală de joi-dimineaţă. Sergiu a fost adus de o ambulanţă specială din Gorj, după două zile petrecute izolat la domiciliu. Pacientul locuieşte alături de părinţi şi bunici.
Potrivit ultimelor informaţii, starea sa este una bună, iar până în prezent nu a prezentat simptome ale temutului coronavirus. Momentan, a apărut o nouă ipoteză în cazul îmbolnăvirii sale.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Chiar dacă Sergiu a luat contact cu italianul în vârstă de 71 de ani care s-a plimbat prin România, apoi a fost depistat ca purtător al temutului coronavirus, nu este exclus ca el să fi luat virusul din Germania.
Direcţia de Sănătăte Publică sprijină această ipoteză. În continuare, se fac teste epidemiologice pentru a afla dacă mai există alţi oameni care au fost infectaţi cu virusul Covid-19.