Nidia-Horia Moculescu:”Moartea ne va despărţi”.

Ana Ioana   
în Stiri mondene
07/08/2018, 13:51
Nidia-Horia Moculescu:”Moartea ne va despărţi”.

Nidia-Horia Moculescu:”Moartea ne va despărţi”. Compozitorul se chinuie să-şi ducă ducă boala pe picioare. La cei 86 de ani, Horia Moculescu întâmpină dificultăţi la un picior. Maestrul a trecut printr-o intervenţie chirurgicală, însă starea lui nu pare să se fi ameliorat.

Nidia-Horia Moculescu:”Moartea ne va despărţi”

Fiica maestrului a avut motive de îngrijorare şi când acesta a împplinit 81 de ani. După ce s-a aflat de problemele de sănătate ale tatălui său, Nidia Moculescu a scris un mesaj emoţionant pe Facebook, pentru a clarifica lucrurile şi pentru a-i stăpâni pe fanii acestuia.

„Hey, lume! Vă mulţumesc pentru toate urările de bine, pentru tati. Într-adevăr, în urma unei operaţii, suferite la labă piciorului stâng, care nu a fost una reuşită, tata este mai obosit, dar nu îşi arată vârsta, nici măcar acum, la 81 de ani. Dar îl ţin eu ocupat, mai cu un concert la Milano, mai cu Revelioane.

Am grijă de el şi îl voi iubi şi după ce moartea ne va despărţi. Sper ca acest moment să fie unul îndepărtat. De exemplu, tata este acum, în juriul de la Festivalul Amară, zâmbind!? Acelaşi tată, acelaşi om, de 81 de ani! Mândră că sunt fiica unuia dintre cei mai mari compozitori din Europa”, a scris fiica lui Horia Moculescu pe Facebook.

Citeşte şi: CATASTROFE ESTETICE! cele mai eşuate operaţii estetice din toate timpurile 

Citeşte şi: Cine este Nelia Zaharia, bruneta care l-a vrăjit pe Jason Derulo

Cum se simte Horia Moculescu

Compozitorul a fost surprins zilele trecute într-un magazin cu produse bio, localizat în apropierea blocului în care locuieşte. După ce şi-a făcut cumpărăturile, acesta a luat-o spre casă. Din caza durerilor îngrozitoare pe care le are la piciorul stâng, Horia Moculescu s-a deplasat greu.

Din când în când, artistul s-a oprit din drumul său şi a respirat sacadat. La un moment dat, Horia Moculescu s-a sprijinit de marginea blocului pentru că abia se mai ţinea pe picioare. Renumitul compozitor are probleme de sănătate de mai bine de 10 ani. Deşi s-a operat, durerile sale nu s-au ameliorat deloc.

„Tocmai datorită credinţei, deşi am trecut prin multe şi grele de-a lungul vieţii, unele chiar infernale, niciodată n-am fost tentat să mă salvez prin fapte blamabile: prin furt, prin delaţiune sau chiar prin lene. Cu toate că, de foarte multe ori, m-am acuzat c-am fost leneş, dar, de fiecare dată, au existat nişte circumstanţe care m-au grevat, deci n-a fost o lene deliberată”, a declarat artistul.

Uite, inclusiv în prezent mi se întâmplă să mă acuz de lene. De exemplu, de vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da’ atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept! Cu toate astea, încerc, în continuare, să-mi duc viaţa dincolo de lenea impusă de circumstanţe. De pildă, m-am păstrat şi azi un om foarte gospodar. În sensul că pun lucrurile în maşina de spălat – de călcat se ocupă însă menajera -, gătesc, spăl vasele imediat, şi când gătesc, şi când mă­nânc… Un om cu-adevărat leneş, în situa­ţia mea, s-ar complăcea, lăsând în urma lui un munte de vase”,a mai spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×