Nicușor Dan, vești bune pentru taximetriști. Dispeceratul nu mai este obligatoriu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 18:26
Nicușor Dan, vești bune pentru taximetriști. Dispeceratul nu mai este obligatoriu
Nicușor Dan îi face fericiți pe taximetriști. Sursa foto: digi24.ro

Nicușor Dan a reușit să producă o schimbare importantă în regulamentul șoferilor de taxi. De acum înainte, aceștia nu vor mai fi obligați să folosească dispeceratul, potrivit deciziei instanței într-un proces intentat de deputatul de București, proaspăt desemnat candidat al USR pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan sare în ajutorul taximetriștilor români. Nu vor mai fi obligați să aibă dispecerat

„Mărul discordiei” este o hotărâre a Consiliului General prin care taximetriștii puteau fi contactați doar prin telefon și stație. Practic, măsura introdusă în decembrie 2017 interzicea aplicațiilor dedicate, precum Clever sau Star Taxi. Odată cu această victorie, Bucureștiul face un pas important spre transformarea într-un „smart city”, crede Nicușor Dan.

În decembrie 2017, Firea propunea şi Consiliul General vota un regulament prin care taximetriştii puteau fi contactaţi doar prin telefon şi staţie, fiind amendaţi dacă erau contactaţi prin aplicaţiile inteligente (de exemplu Star Taxi).

Ne duceam înapoi cu 10 ani. În 3 ianuarie 2018, am depus acţiunea la Tribunalul Bucureşti împotriva hotărârii. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti mi-a admis acţiunea şi a suspendat hotărârea Consiliului General.

Decizia este definitivă. Cât tupeu să spui că vrei să faci din Bucureşti un smart city şi să trimiţi taximetria la telefon şi staţie. Din fericire, peste 6 luni putem schimba administraţia Firea la vot. De aceea continui să mă implic şi merg înainte pentru Bucureşti 100%”, a scris deputatul pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan va fi susținut de USR în cursa pentru Primăria Capitalei

În acest weekend, USR și-a desemnat candidatul pentru Primăria Capitalei, în persoana lui Nicușor Dan, care este hotărât să-și încerce din nou norocul, după ce în turul anterior de scrutin a fost învins clar de Gabriela Firea. Anunțul a fost făcut chiar de președintele interimar al filialei din București, Dumitru Dobrev.

Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul USR pentru funcţia de primar general în persoana lui Nicuşor Dan. De acum încolo, urmează să vedem cum negociem cu partenerul de alianţă, cu PLUS, iar mai departe cu PNL, în vederea desemnării unui candidat comun al opoziţiei pentru Primăria Generală”, a declarat acesta pentru Agerpres.

Nici Gabriela Firea nu renunță. Edilul candidează pentru un nou mandat

Nicușor Dan va fi din nou față în față cu rivalul său din 2016, întrucât actualul edil și-a anunțat astăzi candidatura pentru un nou mandat. „Vreau să termin ceea ce am început. Nu văd de ce nu aș candida”, a spus Gabriela Firea.

Dacă sunt sănătoasă, ceea ce sunt acum și mulțumesc medicilor de la Cantacuzino și Colentina, cu siguranță doresc să candidez.

Vreau să termin ceea ce am început. Nu văd de ce nu aș candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineața până noaptea. Familia nu m-a văzut decât în weekend-uri. Nu mai vorbesc de sacrificii”, a declarat Gabriela Firea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×