Nicușor Dan, validat în unanimitate candidatul PNL la Primăria Capitalei

Cristiana Astefanoaiei    Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 12:23
Nicușor Dan, validat în unanimitate candidatul PNL la Primăria Capitalei
Nicușor Dan candidează independent/ Foto: Hepta

Biroul Executiv al PNL a aprobat, cu unanimitate de voturi, susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Bucureștilor.

Nicușor Dan: ”A prelevat interesul public”

Mulţumesc PNL pentru încrederea pe care mi-o acordă. Este o decizie de responsabilitate pe care a luat-o în interesul public în condiţiile în care partidul avea mulţi candidaţi potenţiali care ar fi putut să fie buni primari ai Bucureştiului. A prevalat interesul public”, a declarat Nicușor Dan, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat decizia liderilor liberali.

Nicușor Dan a spus că, în perioada următoare, va avea mai multe discuții tehnice cu reprezentanți ai PNL pe marginea programului propus bucureștenilor.

PNL are cei mai buni primari din România şi experienţa pe care ei o au este foarte utilă pentru ce vrem să facem în Bucureşti şi sunt convins că în luna iunie o să schimbăm această administraţie din Bucureşti”, a mai spus Nicușor Dan.

PNL speră la 4-5 primării de sector

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că, deși partidul a renunțat la susținerea unui candidat propriu, candidații liberali au șanse mari să obțină majoritatea primăriilor de sector.

PNL are peste 30% în Bucureşti. Suntem umăr la umăr cu PSD, avem capacitatea de a câştiga în patru sectoare şi în încă un sector, cea mai dificilă situaţie fiind la sectorul 3”, a susținut Orban.

În ce privește posibile alianțe electorale la București, președintele PNL a spus că acestea vor fi luate în discuție doar după ce și alte partide de dreapta își vor oficializa sprijinul pentru Nicușor Dan.

Noi am luat decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan, candidat la Primăria generală. Care va fi formula politică, asta nu o putem şti, decât după ce vom purta discuţii cu eventuale alte formaţiuni politice care vor lua decizia de a susţine candidatura lui Nicuşor Dan”, a precizat Orban.

Ludovic Orban a anunțat de joi că liberalii vor să-l susțină pe Nicușor Dan împotriva Gabrielei Firea înainte ca Alianța USR-PLUS să stabilească pe cine va avea drept candidat dintre Nicușor Dan, nominalizat de USR, și Vlad Voiculescu, susținut de PLUS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×